bettyBetty Jansma kiest voor terugkeer naar Wêz Handich

Deze week werd bekend dat Betty Jansma, speelster van LDODK, aan het einde van dit veldseizoen haar terugkeer zal maken naar Wêz Handich. Zes jaar geleden vertrok ze richting Gorredijk, nadat LDODK promotie naar de Korfbal League af had gedwongen. Eerder speelde ze ook al een seizoen voor Temse in België.

 

betty wh

Betty vertrok op 21-jarige leeftijd naar Korfbal League-debutant LDODK, nadat ze op haar vijftiende haar debuut maakte in het vlaggenschip uit Rottevalle. In de tijd dat Betty in het eerste speelde werd promotie afgedwongen van de vierde klasse naar de tweede klasse zowel in de zaal als op het veld.

 

Ze is in haar periode bij LDODK altijd betrokken gebleven bij Wêz Handich. Dit seizoen is ze trainer/coach van de F1, nadat ze eerder ook de A’s en de C’s onder haar hoede geeft gehad.

 

 

                                                                     Betty in 2012, (foto door Jacob Heres)

 

We zijn erg blij dat Betty besloten heeft om weer bij haar oude club te spelen en kijken er naar uit om haar fanatisme en doorzettingsvermogen weer terug te zien in het tenue van WH/DOW!