DOW/WH 4 treft verrassende wedstrijd tegen Kinea 2

Kinea 2 - WH/DOW 4

 

Nadat de concurrenten om het kampioenschap in de eerste 2 wedstrijden werden verslagen, staat nu de middenmoot op het programma. Wederom stond er een uitwedstrijd gepland, dit maal werd de reis naar Kinea ingezet. Een aantal hadden zich al verheugd op een vliegreis naar Kenia, maar helaas bleek de eindbestemming De Knipe te zijn.

 

Het vorige treffen tegen deze ploeg was op een zonovergoten en windstille zondag, met Keniaanse temperaturen. Oftewel ideale omstandigheden voor een wedstrijd, welke ook maximaal benut werd door het combiteam uit Eastermar en Rottevalle. Iedereen kon zich deze wedstrijd nog wel herinneren, alles viel op zijn plek en zo werd het een doelpuntenfestijn, eindstand 29-13. Echter waren de omstandigheden in de return niet zo zonnig. De zon was ver te vinden achter het wolkendek en de temperaturen zo’n 20 graden kouder. De wind was de enige factor die gelijk was gebleven, een zacht briesje die geen windkracht was te noemen.

 

Zoals het weer zich al deed voorspellen stond er vandaag wel een andere soort wedstrijd op het programma. Ongetwijfeld zou Kinea gebrand zijn om wraak te willen nemen en bij de koploper van de competitie zou onderschatting een groot valkuil kunnen zijn. Wat ook nog van invloed kon zijn, is de fitheid van beide teams. Naar alle verwachtingen zal Kinea als selectieploeg wel meerdere keren per week trainen en dat ontbreekt nog wel eens bij DOW/WH 4… Maar daar tegenover staat dan weer de ervaring van de spelers.

 

Om stipt 13:00 uur werd het eerste fluitsignaal gegeven door de jonge leidsman. Voor hem stond enige spanning op het spel, niet alleen de 32 ogen van de spelers maar ook nog een paar extra scherpe ogen stonden op hem gericht. Tijdens het voorwoord en het controleren van het wedstrijdformulier heeft hij aangegeven dat vandaag zijn examen dag was en hierdoor zijn officiële scheidsrechterpapieren kon bemachtigen.

 

Het duurde even voordat het scorebord voor de eerste keer gebruikt kon worden. Beide teams hadden moeite om het gat van de korf te vinden. Ondanks het rommelige spel van de gasten wisten zij wel de score te openen, maar al snel kwam Kinea in de achtervolging. De thuisploeg kwam steeds beter in haar spel en al snel wisten zij dan ook de voorsprong te nemen. Hierdoor moest het combi-team in de achtervolging. Maar dankzij hun rommelige spel en slechte keuzes werd dit enorm bemoeilijkt. Iedere fout van de Eastermarders en Rottevallers werden door De Kniepsters afgestraft. Zo stond er na 35 minuten ballen een stand van 13-8 op het scorebord.

 

Met deze teleurstellende stand werd de kleedkamers opgezocht. Met verbazende gezichten werd er aan de thee begonnen. Dankzij het slechte spel van de gasten stond Kinea dik verdient op voorsprong. Er is nog een volledige helft te spelen, waarin de stand rechtgetrokken moest worden. Het werd tijd om iedereen wakker te schudden en zich volledig in te zetten om er nog een wedstrijd van te maken. Een gat van 5 is wel te overbruggen, maar dan moet daar wel voor gestreden worden! De koppies werden weer de goede kant op gezet, zodat die gericht werden op de inhaalrace.

 

De rust heeft de gasten goed gedaan, de eerste aanval werd direct benut. Ook Kinea heeft een goede en vooral tactische bespreking gehad. Men bleef strak verdedigen en geduldig aan te vallen, waardoor DOW/WH 4 veel moeite had om het gat te kunnen dichten. Heel gestaag kwamen de gasten wel dichterbij, maar groter dan 2 werd het gat niet. Zodra het verschil op 2 kwam, wist de eerst volgende aanval van de geel-hemden te scoren. Ondanks het spel van de gasten beter en beter werd, kwam de eindtijd steeds dichter en dichterbij. Waarschijnlijk bracht dit bij de spelers van DOW/WH 4 extra spanning mee en vergaten ze daardoor hun wissel te gebruiken.. De gasten slaagden er niet in de wedstrijd om te buigen en bij een stand van 17-15 werd er voor de laatste maal op de fluit geblazen.

 

De eerste verliespartij van 2018 is een feit en dat is best pijnlijk. Door het slechte spel van de eerste helft heeft DOW/WH het zichzelf erg moeilijk gemaakt en daar maakte de thuisploeg dankbaar gebruik van. Zij speelden een sterke en tactisch slimme wedstrijd en wisten geheel verdienstelijk punten van de koploper af te snoepen. Dankzij de nederlaag komt DOW/WH 4 op gelijke hoogte met AVO 4, maar dankzij het doelsaldo zijn zij nog wel lijstaanvoerder.

 

Zondag speelt DOW/WH 4 weer een thuiswedstrijd, dan wordt er gespeeld tegen middenmoter Vitesse 2. Oftewel ook weer een fitte selectieploeg. In de zaal wist Vitesse het vierde ook al te verassen door ijzersterk uit de startblokken te gaan. Lukt het DOW/WH 4 om de punten thuis te houden en Vitesse af te houden van verassingen? Daar komt u zondag 22 april om 12:30 uur achter! Tot dan!