DOW/WH 5 houdt De Pein 3 aan het lijntje...

DOW/WH 5 - De Pein 3

Na de winst van LDODK afgelopen wedstrijd had het 5e nog steeds een stralend humeur. Voor de aanvang van de wedstrijd was het weer helaas niet zo stralend. Gelukkig wist buienradar zich aan de voorspelling te houden en konden we de warming up droog beginnen. Na ons gezamenlijke spel met de lijnen voor het veld, konden we gelukkig een speelveld neerleggen die wel bekend voorkwam. Nu kwam de grote vraag of we wel snel lijn konden krijgen in ons wedstrijdspel. Wietze, Sido, Tasina en Henny mochten de aanval openen. Daar werd zorgvuldig mee omgegaan en al snel stond het 2-0 voor de DOW/Wêz Handich combinatie. Dit goede voorbeeld kon snel opgevolgd worden door het andere vak bestaande uit BT, Iris, Michel en Michiel. De score werd mooi aangevuld tot 4-0.

henny

Daarna kon de Pein ook de korf vinden en na 35 minuten konden we met een ruststand van 7-2 naar de kleedkamers.

 

Met deze mooie voorsprong was het belangrijk om scherp te blijven. Iedereen had de opdracht goed begrepen en daarmee zijn we de 2e helft vrolijk doorgegaan. De Pein wist in de 2e helft de korf wel beter te vinden maar de overwinning is niet meer in gevaar gekomen. Door een aantal fraaie combinaties hebben we de wedstrijd afgesloten met de einstand 15-7. Na de niet zo fraaie uitslagen in de zaal is dit een mooi begin van het veldseizoen. In onze kleine competitie hebben we alleen Wêz Warber & Fluch nog niet getroffen. Volgende week komen zij bij ons op bezoek en uiteraard willen we onze stijgende lijn doorzetten. U zult zich inmiddels wel afvragen hoe vaak het woord lijn nog voorbij zal komen in dit verslag. We zullen u niet langer aan het lijntje houden. Volgende week zondag kunt u om 11:00 uur ons langs de zijlijn aanmoedigen tegen de heren en dames uit Goutum.

 

 

Even later kwam er nog een verslagje binnen van dezelfde wedstrijd:

 

Zondag 15 april was het weer zo ver. De eerste wedstrijd thuis in Eastermar. Na wat kleine op start problemen (Tsja het veld opzetten heeft toch wat voeten in de aarde) konden we beginnen.
Vandaag stond  de Pein 3 op het programma. Bekenden voor het 6e maar ook voor sommige spelers van ons. Tijdens het bespreken had Sido al gezegd. Let op de heren en blijf er goed bij. En de winnende lijn van vorige week doorzetten!
Al vrij snel na het beginsignaal van scheidsrechter Jouke stond de 4-0 op het scorebord. Met rust was de stand 7-2. Tijden de  tweede helft werd de voorsprong uitgebreid. Eindstand 15-7. Siska bedankt voor het meespelen!
Volgende week spelen wij thuis in Eastermar om 11.00 tegen Wez Warber - Fluch 1. Graag tot dan!