Hoge temperatuur weerhoudt WH/DOW 2 van monsterscoreIMG_8041

OKO/BIES 2 - WH/DOW 2

Kijk, dit is nou weer dat schreeuwt om een fanatiek potje veldkorfbal. Felle zon, weinig wind, ongeveer 22 graden en af en toe lichte bewolking, dat is toch weer heel anders dan die winterse omstandigheden waarin we ons vorige week bevonden. Zondag 8 april was OKO/BIES 2 de tegenstander van Wêz Handich/DOW 2, vorige week verrasten de Opendenaren ons lichtelijk door bijna te winnen van koploper ZKC ’19 3, dus we waren gewaarschuwd.

 

Voorafgaand aan onze kraker van een wedstrijd won DOW/WH 4 van OKO/BIES 3, dus onder het mum van ‘goed voorbeeld kan soms wel eens goed volgen doen’ volgden we Sjouke naar de kleedkamers om de voorbespreking live bij te wonen. Het doel was om zoveel te scoren als dat de thermometer graden aangaf tijdens de wedstrijd (pak ‘m beet 22).

 

IMG_7902

Marije, Pieter en Michiel werden afgestaan aan het eerste, we werden versterkt door Anne Marie, Tasina, Henk en Sipke (incl. zonnebril). De eerste aanval vond middels een doorloopbal van Teije Frits al snel het gat van de korf, waarna OKO in de aansluitende aanval direct gelijkmaakte. Zo ging het gelijk op tot 3-3, waarna een gaatje werd geslagen op 3-9. Hoogtepuntje van de eerste helft was een zeldzame, bekroonde doorloopbal van eenmalig spits Lieke, enkel de landing zal nog even verbeterd moeten worden.

 

 

 

In de pauze werd verteld dat het verdedigend prima stond, maar dat er aanvallend nog wel een schepje boven op kon. Overigens werd ons ook verteld dat spits Ruth (a.k.a. moedergans) nog wel eens vaker uit kon worden gespeeld.

 

De eerste twintig minuten van de tweede helft verliepen exact volgens plan en er werd al een snel een gaatje van tien doelpunten gevonden (via o.a. invaller Henk). Bijna iedereen maakte een doelpunt, maar onze topspits Ruth bezweek toch onder de extra druk die Sjouke haar op had gelegd. Ook invallers Sipke en Anne Marie deelden mee in de winst door beiden te scoren. Verder kwam Hessel nog tot een tip-in die hetzelfde resultaat opleverde als zijn enige strafworp van de wedstrijd en vergooide OKO meerdere malen de bal bij het uitbrengen op het ontzettend grote veld. De stand was uiteindelijk 7-18 in het voordeel van de pompeblêden (niet die uit Heerenveen, maar die uit Eastermar).

IMG_7968

Tijdens de derde helft is Sipke zijn zonnebril kwijtgeraakt en kwamen we erachter dat zowel TFS als ZKC gelijk had gespeeld. Dit heeft geen directe gevolgen voor de tussenstand, maar kan wel indirecte gevolgen hebben.

 

Volgende week wordt in Drachtster Compagnie de strijd om de tweede plek afgewerkt tegen TFS 2. Vanaf 13:00 uur is iedereen welkom om te kijken! Henk, Sipke, Tasina en Anne Marie bedankt voor het reservezitten/invallen/icepacks halen en Loek bedankt voor de foto’s van de wedstrijd.