WH/DOW 2 - CB 2 was zo inspiratieloos dat we geen pakkende titel konden verzinnen voor het verslag

WH/DOW 2 - Club Brothers 2

Maar gelukkig zijn de punten wel binnen!

 

Op 1 april 2018 was het voor de pupillen van Sjouke Stoker weer tijd om het versgemaaide kunstgrasveld van Sportcomplex It Hagehiem te betreden. De thuiswedstrijd tegen Club Brothers 2 stond op het programma en tegen deze ploeg moest nog wat goed worden gemaakt. In het najaar van 2017 werd op een doordeweekse avond in Groningen namelijk met 13-12 verloren van deze laagvlieger, die in de andere zes wedstrijden slechts twee punten wist te verzamelen. WH/DOW 2 bezet momenteel de enigszins teleurstellende derde plek in de competitie, maar hoopt aan het eind van de competitie ZKC ’19 3 en TFS 2 ingehaald te hebben. Op basis van het sterke zaalseizoen in de reserve tweede klasse (14 punten uit 14 wedstrijden) kan wel gezegd worden dat het ‘championship or bust’ is voor het schip dat achter het vlaggenschip aanvaart.

 

Na een sterke voorbespreking van Sjouke Stoker en zijn eenmalige assistent-coach was het tijd om te beginnen aan het mentaal en fysiek voorbereiden van de wedstrijd. De spelers van CB besloten dus direct om nog een paar te roken.

 

Om 13:00 uur floot scheidsrechter L. Veenstra voor het startsignaal. Het eerste aanvalsvak (Teije Frits, Mark, Ruth en Marije) kwam via laatstgenoemde relatief snel op een 2-0 voorsprong, waarna het tweede aanvalsvak (Johan, Pieter, Emma en Lieke) de marge vergrootte naar drie. Nynke (terug in het tweede) en Henk (inclusief legging) namen plaats op de reservebank. Hessel en Tsjikke zijn gepasseerd, en mochten dus logischerwijs hun opwachting maken in het team dat altijd na ons speelt.

 

Voor de rest is er vrij weinig te melden over de wedstrijd, de eindstand was 17-12 in het voordeel van de Rottevalle/Eastermar-combinatie.

 

Na de tijd werden er plannen gemaakt voor een middenmootfeestje, en werden er aan de winnaarstafel nog een aantal drankjes gedronken met een even hoog alcoholpercentage als het schotpercentage op het veld die middag.

 

Volgende week in Opende zal het een stukje beter moeten, maar gelukkig zijn we daar zelf ook van op de hoogte. Zondag 8 april nemen we het namelijk op tegen OKO/BIES 2 en dan zullen we met z’n allen ons best doen om een stap te zetten richting het kampioensfeestjeschap.