Hard werken wordt beloond in het Alfa-college!

Nic. 4 - WH/DOW 2

Op de voorkant van het Alfa-college (waar Nic. haar wedstrijden afwerkt) hangt een poster waar een motiverende oneliner op staat: ‘Hard werken wordt hier beloond!’. Het was voor de spelers van Wêz Handich/DOW 2 direct duidelijk wat de bedoeling was tegen Nic. 4 op zondag 18 februari. Vorige week werd handhaving veiliggesteld, maar voor de Groningers was er bij een misstap van koploper KIOS nog een kampioenschap mogelijk.IMG_6931

 

Van te voren heerste een nogal lege sfeer in de grote zaal met enorme tribunes (die vanzelfsprekend compleet gevuld waren toen de wedstrijd aanving), voorafgaand werd geen wedstrijd gespeeld en de afgespeelde muziek tijdens het inschieten kon als interessant ervaren worden.

 

Trainer/coach Sjouke Stoker had van te voren aangegeven dolgraag het seizoen af willen te sluiten als de absolute middenmoter! Hiervoor diende de Rottevalle/Eastermar-combinatie 14 punten uit 14 wedstrijden te vergaren en het seizoen met een doelsaldo van 222-222 (0) af te sluiten. Winst was vandaag dus niet noodzakelijk voor de geformuleerde doelstelling.

 

Nadat scheidsrechter A. Welling om 13:15 uur stipt voor het startsignaal gefloten had, kwamen de pompeblêden direct op een 0-2 voorsprong door goals van Teije Frits Benedictus en Mark van der Wijk. Zij speelden in het eerste aanvalsvak met Emma van Holsteijn en Ruth de Vries. Het tweede aanvalsvak, bestaande uit Pieter Veenstra, Hessel van der Heide, Marije Nijboer en Tsjikke Zijlstra, breidde de voorsprong uit naar 0-3. Het geroutineerde Nic. was hierdoor ook wakker geworden en kwam op 4-4 voor het eerst langszij. Tot 7-7 werd er om en om gescoord, maar voor de rust werd er uitgelopen naar 7-10. Sjouke hielp de scheidsrechter een handje met het aftellen richting het rustsignaal (wat de scheidsrechter overigens niet erg waardeerde), waarna de kleedkamers met een tevreden gevoel op werden gezocht door de blauwhemden.

 

Na de rust werd de scherpte direct gevonden en in een uitstekende fase werd er aan de hand van Marije Nijboer uitgelopen naar een 8-16 voorsprong. De Groningers waren het in deze periode ongeveer oneens met iedere beslissing die de scheidsrechter nam en vergaten in feite te korfballen. Het scorend vermogen van de combinatieploeg stokte zo’n twaalf minuten voor tijd echter, waardoor de thuisploeg terug kon komen tot 12-16. Op dit moment viel een heer van Nic. echter uit met een op het oog zware blessure, waardoor het spel een aantal minuten stil kwam te liggen (mocht dit gelezen worden, sterkte!).IMG_6805

 

De gemoederen liepen in een tumultueuze slotfase hoog op en een aantal spelers aan beide kanten leken naar de bekende gele prent te solliciteren. Gelukkig kwam dat er niet van en op 17-18 besloot de ingevallen Henk van der Wijk de wedstrijd in het slot te gooien door van een metertje of vier de bal droog de korf te gooien. Eindstand 17-19.

 

Sjoukes doelstelling is nu niet meer te halen, maar we gaan er vanuit dat hij met dit resultaat ook wel tevreden zal zijn. Het was een stuk beter dan de thuiswedstrijd tegen Nic.4, toen gingen we namelijk met 13-22 de boot in. Nu breekt een periode van twee rustweken aan i.v.m. de voorjaarsvakantie, mocht u ons in de laatste zaalwedstrijd van het seizoen willen bewonderen, dan is dat mogelijk op 11 maart 2018, dan zullen wij om 13:30 uur aantreden tegen AVO 3. Tot dan!