DOW/WH 3: Zie titel vorige week

ROG 3 - DOW/WH 3IMG_6478

Op 17 februari 2018 vertrok het derde team naar Groningen om daar te strijden voor twee felbegeerde punten tegen ROG 3. Op het veld komen de ROGgers uit in de tweede klasse, maar in de zaal is het CSL 4 gelukt om boven de Groningers te eindigen. Uit de vele verslagen van het derde ROG blijkt dat ROG-spelers zichzelf ROGgers noemen, maar dat zorgde voor enige verwarring bij Jorian Kamp. Toen in de groepsapp geplaatst werd dat wij naar de ROGgers toe moesten, heeft hij maar snel kaartjes voor het ATP-toernooi in Rotterdam gekocht waar Roger Federer zijn opwachting maakte. Gelukkig kon Bartele Kooistra opgetrommeld worden om hem te vervangen.

 

Sjouke Stoker (vergezeld door vrouw en topsportfotografe Loek Stoker) was gevraagd om het derde te coachen en dat leverde de volgende (winnende?) opstelling op: Tjalling, Michiel, Siska en Anne Marie in de aanval en in de verdediging: Henk, Pieter, Ilse en Riekje. Michiel Veenstra is overigens alweer de tiende heer waarmee Tjalling dit zaalseizoen mee samenspeelde, ondanks dat wist het duo elkaar blindelings te vinden.

 

Naar eigen verassing startten wij een stuk beter dan het als tweede gerangschikte ROG 3. Wij kwamen steeds op voorsprong, maar de Groningers bleven in de wedstrijd middels een aantal strafworpen en een knal van afstand van de ‘Moestuinman’ (deze zal wel uit het arsenaal van Bartele komen). In de eerste helft wist Pieter Hoekstra er een aantal in te prikken en een treffer van Ilse leidde tot een 9-10 voorsprong bij rust.

IMG_6595

Na de pauze wist Henk er 9-11 van te maken en Michiel knalde vlot daarna de 9-12 binnen, maar evenals vorige week bleek dat ergens halverwege de tweede helft het beste moment is om aan te zetten. CSL 4 zette destijds een run neer naar 13-17 waar het derde niet meer bovenop kwam en ROG 3 kreeg dat deze week voor elkaar door uit te lopen naar 15-13 en vervolgens was de 17-15 van de moestuinman de genadeklap. Uiteindelijk werd het nog 20-15 en ondanks dat de uitslag niet geheel recht deed aan het spelbeeld, kent het derde nu wel het probleem dat het formeel gezien gedegradeerd is. Echter. De drie beste nummers zeven alle twintig reserve derde klassen blijven er ook in, dus dat kan nog bewerkstelligd worden als op 10 maart om 18.50 uur De Granaet 3 in eigen hal wordt verslagen.