Uitstekende start bezorgt Wêz Handich/DOW 2 handhaving

WH/DOW 2 - CSL 3

De opmars die CSL 3 beleefde in de afgelopen speelrondes was de grootste verrassing, na eerst in negen wedstrijden één punt te pakken, werd in de afgelopen twee wedstrijden vier punten gepakt. De geelhemden moesten elke wedstrijd winnen om nog een kans te maken op handhaving en leken goed met die druk te kunnen spelen. Wêz Handich/DOW 2 was dus gewaarschuwd en het was belangrijk om scherp te beginnen aan de wedstrijd.IMG_5890

 

De 1-0 kwam uit de handen van Teije Frits Benedictus, die in de aanval startte met Emma van Holsteijn, Ruth de Vries en Mark van der Wijk. CSL trok de score direct weer gelijk, dit zou echter de laatste keer zijn dat de twee ploegen gelijk zouden staan. De heren in het eerste aanvalsvak en voornamelijk Tsjikke Zijlstra in het tweede aanvalsvak (Marije Nijboer, Tsjikke Zijlstra, Johan Zandstra en Hessel van der Heide) brachten de thuisploeg naar een 10-2 voorsprong na tien minuten. Het team vocht goed voor elkaar en steunde elkaar zowel aanvallend als verdedigend uitstekend. Pieter Veenstra, Lieke de Vries en verscheidene spelers van het derde namen plaats op de reservebank.

 

Hierna sloop de gemakzucht een beetje in de ploeg en kwam CSL terug in de wedstrijd via hun veel scorende kale doelpuntenmachine. Scheidsrechter Lieffering loot voor het rustsignaal toen het scorebord 15-8 aangaf.

 

De tweede helft was niet bijster indrukwekkend, in totaal werd er slechts elf keer gescoord door beide ploegen, waardoor de eindstand 21-13 bedroeg. De interessante gebeurtenissen in de wedstrijd zullen we nog wel even aanstippen.

  • Een lamp viel uit tijdens de wedstrijd, maar dit werd vakkundig opgelost door Ljibbe Veenstra
  • De strafworpvariant van Mark werd tot twee keer toe succesvol uitgevoerd
  • Pieter Veenstra scoorde een strafworpIMG_5913

En nee, de laatste zin bevat geen spelfouten. Pieter Veenstra heeft daadwerkelijk een strafworp genomen én gescoord. Dit was voor ons toch wel de kroon op het zaalseizoen.

 

Met twaalf punten uit evenzoveel wedstrijden bezet het tweede momenteel de gedeelde vierde plek met DOS ’46 5. Volgende week gaan we op bezoek bij Nic. 4 in Groningen, altijd lastig.