Wêz Handich/DOW 2 pakt belangrijke punten tegen Hoogkerk 3

WH/DOW 2 - Hoogkerk 3

Afgelopen zondag stond de wedstrijd IMG_4824Wêz Handich/DOW 2 – Hoogkerk 3 op het programma in de Dúnoardhal te Houtigehage. Er stond veel op het spel voor de ploeg van Sjouke Stoker, want winst tegen de Groningers zou betekenen dat de Rottevalle/Eastermar-combinatie een gat van zes punten zou slaan met de degradatiestreep. De vorige wedstrijd tegen Hoogkerk 3 was een memorabele wedstrijd, vanwege de ruime overwinning en een illustere invalbeurt.

 

Om 14:10 uur, nadat één van de jongste supporters al onder de spanning bezweken was, floot H.M. Brands voor het startsignaal van de wedstrijd. Het scoreverloop ging gelijk op tot 3-3, waarna Johan Zandstra het eerste verschil van twee creëerde door tot tweemaal toe te scoren. Aan de hand van diezelfde Johan en Teije Frits Benedictus werd er uitgelopen naar een comfortabele 10-6 voorsprong bij rust.

 

Aan het begin van de tweede helft werd er uitgelopen naar acht doelpunten verschil en dit gat werd niet meer gedicht door de groenhemden. Met nog achttien minuten te gaan stond er 18-11 op het scorebord en hiermee was de wedstrijd ook wel gespeeld. En dat is niet figuurlijk, dat is letterlijk aangezien er enkel in de laatste minuut nog een doelpunt toe werd gevoegd door de thuisploeg, wat de eindstand op 19-11 bracht.

 

Hierdoor is dit de huidige stand in de reserve tweede klasse met nog vier wedstrijden te gaan:

  1. KIOS 2 – 15 punten
  2. 4 – 15 punten
  3. AVO 3 – 11 punten
  4. DOS ’46 5 – 10 punten
  5. Hoogkerk 3 – 10 punten
  6. WH/DOW 2 – 10 punten
  7. De Wâlden 4 – 4 punten
  8. CSL 3 – 3 punten

 

De degradatiezorgen voor de pompeblêden zijn dus uitermate klein met de huidige stand van zaken. Volgende week spelen we in Ruinerwold tegen koploper KIOS 2, publiek is van harte welkom om ons (en vanzelfsprekend het eerste als naprogramma) te supporten vanaf 13:25 uur.