Wêz Handich/DOW 2 op zenuwslopende wijze langs De Wâlden 4

WH/DOW 2 - De Wâlden 4

 

In een week waarin ‘kech’ solliciteerde naar een vroege nominatie voor woord van het jaar, Tjalling van der Heide een legendarische mop vertelde en Pieter Veenstra een ongekend goed optreden gaf in Zwolle, speelde het tweede team van Wêz Handich/DOW een belangrijke wedstrijd tegen De Wâlden 4 uit Oentsjerk/Tytsjerk. De belangen waren groot, voorafgaand aan deze zaterdagavond stond De Wâlden namelijk op vier punten en WH/DOW op zes punten. En met de kennis dat de onderste twee ploegen aan het eind van de rit degraderen, zouden beide ploegen vandaag goede zaken doen door te winnen.

 

Het derde gaf het goede voorbeeld door voorafgaand aan onze wedstrijd De Wâlden 5 met 16-14 te verslaan, dit bood vanzelfsprekend inspiratie voor een goed resultaat tegen de geroutineerde rozehemden. Voor trainer/coach Sjouke Stoker moet het een speciale dag zijn geweest, naast het feit dat zijn huidige ploeg tegen zijn oude ploeg speelde, was hij vandaag ook nog jarig.

 

In de volgende opstelling werd aan de wedstrijd begonnen: in de aanval startten Jorian Kamp, leadzanger Pieter Veenstra, Marije Nijboer en Tsjikke Zijlstra. Zoals gewoonlijk begon het vak van Teije Frits Benedictus in de verdediging (Mark van der Wijk, Lieke de Vries en Emma van Holsteijn). Op de bank namen Ruth de Vries, Hessel van der Heide en ‘Magic’ Johan Zandstra plaats.

 

De wedstrijd begon voortvarend voor de Rottevalle/€astermar-combinatie, Marije scoorde in de eerste aanval al en zette de 1-0 op het scorebord. De uitploeg pareerde echter al snel en zo ging het tot 5-4 gelijk op. Op dit punt in de wedstrijd sloeg WH/DOW echter een gaatje door uit te lopen naar 8-4. Via onder andere een vrije bal van Emma en een doorloopbal van Pieter werd dit gaatje tot meerdere malen toe uitgebreid naar zes. De ruststand was 15-9.

 

Sjouke gaf in de pauze aan dat we er nog lang niet waren en verwachtte dat De Wâlden in de tweede helft door zou blijven knokken, dit in de wetenschap dat ook voor hen de winst broodnodig was.

 

En scheidsrechter M. Menken had nog niet gefloten voor de hervatting van de wedstrijd, of het stond al 15-11. Direct de aanval hierna kreeg de uitploeg ook nog een strafworp mee, maar deze werd gemist. Hierdoor konden de blauwhemden het verschil weer op zes brengen middels twee strafworpen van Mark. De Wâlden gaf echter niet op en het gaatje werd langzaam maar zeker teruggebracht tot drie doelpunten op 20-17. Dit was het punt waarop besloten werd dat Ruth, Johan en Hessel het veld betraden voor respectievelijk Lieke, Pieter en Jorian. Eerstgenoemde wissel bewees meteen haar waarde door een slimme strafworp te versieren en zo doende werd het gaatje weer naar vier gebracht.

 

Via Anton de Haan en Afke Zijlstra (samen goed voor ong. 15 doelpunten), bleven de gasten echter voortdurend aansluiten. Op 23-22 kreeg WH/DOW een vrije bal mee, die koelbloedig door het gat van de korf werd geschoten door Hessel. In een tumultueuze slotfase scoorde De Wâlden 4 nog eenmaal, maar er werd niet meer langszij gekomen. Eindstand: 24-23.

 

De scheidsrechter verdient complimenten voor de wijze waarop hij zijn hoofd koel hield gedurende alle beschuldigen die naar zijn hoofd werden geslingerd na de wedstrijd door een speler van de uitploeg.

 

De ontzettend belangrijke punten voor de Ferwerda-formatie in de strijd tegen degradatie zijn dus in Houtigehage gebleven. Volgende week gaan we op bezoek bij het altijd lastige DOS ’46 5. Het publiek wordt weer bedankt voor de immens geleverde steun en we hopen jullie snel weer te zien op de tribune!