Wêz Handich/DOW 2 een ervaring rijker door nederlaag in Assen

AVO 3 - WH/DOW 2

In een vakantie waarin Rob Cross zijn sprookjesjaar afsloot met de winst van het WK Darts 2018, Jorian Kamp en Hessel van der Heide alle skipistes in de bergen overwonnen en Eastermar tegen alle verwachtingen in de Postcodeloterij wist te winnen (u had het vast nog niet meegekregen), werd op zondag 7 januari 2018 een wedstrijd gespeeld tussen AVO 3 uit Assen en de trots van onze clubs: Wêz Handich/DOW 2.

 

IMG_3777

Trainer/coach (maar toch voornamelijk coach) Sjouke Stoker had voor de wedstrijd in de Marsdijkhal een mooie opstelling uit de hoed getoverd. In de verdediging startten Hessel van der Heide, Johan Zandstra, Lieke de Vries en Marije Nijboer. In de aanval begonnen Teije Frits Benedictus, Mark van der Wijk, Emma van Holsteijn en Ruth de Vries. Laatstgenoemde nam het eerste doelpunt van de Friezen voor haar rekening. Het bleek een startsein te zijn voor een doelpuntrijke openingsfase, waarin al gauw duidelijk werd dat scheidsrechter J. Veldhuis royaal strooide met strafworpen (hij floot overigens een prima wedstrijd).

 

Via voornamelijk treffers van afstand en een keurige doorloopbal van Johan, waarbij hij vliegensvlug langs zijn snelle tegenstander (Pieter Hoekstra, bedankt voor de waarschuwing) ging, stond de stand halverwege de eerste helft op 4-7. Het duurde hierna een tijdje voordat één van beide ploegen weer scoorde, maar het waren de stedelingen uit Drenthe die de doelpuntloze periode doorbraken. Ze kwamen voor het eerst langszij op 10-10, en dat is ook de stand waarop het rustsignaal werd gefloten.

 

IMG_3652

In de rust werd aangegeven dat nogmaals tien treffers waarschijnlijk wel voldoende zou zijn om de punten mee terug te nemen naar Rottevalle en Eastermar. WH/DOW 2 zette de tweede helft direct de toon door een mooie doorloopbal van Teije Frits, waarna beide ploegen elkaar lange tijd in evenwicht hielden. Na 16-16 kon de Ferwerda-formatie de roodblauwen echter scorend niet meer bijbenen, AVO liep uit naar 19-16. Dit gaatje werd nooit meer gedicht en zo werd de eindstand bepaald op 23-21.

 

Een teleurstellend resultaat van een prima pot korfbal, waarin beide ploegen elkaar leuk lieten spelen en er verder geen rare incidenten plaatsvonden. Volgende week zaterdag komt De Wâlden 4 op bezoek in Houtigehage, dit is met het oog op de stand een wedstrijd die u als supporter niet wilt missen. Voorafgaand aan onze wedstrijd speelt het derde tegen De Wâlden 5 en in ons naprogramma speelt het eerste tegen ADOS. Een mooie korfbalavond in de Dúnoardhal dus.