Wêz Handich/DOW 2 overtuigt niet, maar wint welIMG_2875

CSL 3 - WH/DOW 2

In een week waarin sommige Eredivisiewedstrijden wel doorgingen, controversiële hiphopartiest Famkelouise een nieuwe monsterhit online gooide, en een simpel Sinterklaasspel veranderde in een strijd om goudvissen en krasloten, speelde Wêz Handich/DOW 2 op de voor hen ongewone zaterdagmiddag een wedstrijd tegen CSL 3. De ploeg van trainer/coach Sjouke Stoker was voor het eerst dit zaalseizoen de favoriet en die druk werd duidelijk gevoeld door de Rottevalle/Eastermar-combinatie.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd werd eerst toegekeken hoe het derde van aanvoerder Tjalling van der Heide met 30-16 van CSL 4 verloor. Om 16:30 uur was het dan tijd voor scheidsrechter J. Bekkema om het startsignaal van de wedstrijd tussen de Ferwerda Beveiliging-formatie en het derde van de geelhemden uit Britsum te geven. Het eerste aanvalsvak bestond uit Riekje Hamstra, Marije Nijboer (die haar basisdebuut bij het tweede maakte), Hessel van der Heide en inval-aanvoerder Johan ‘JohnzonHD’ Zandstra. De eerste verdediging bestond uit Lieke de Vries, Emma van Holsteyn, Teije Frits Benedictus en (de officieel van een blessure teruggekeerde) Jorian Kamp. De reservebank bevatte Ruth de Vries, Mark van der Wijk en een hele delegatie aan spelende en niet-spelende leden van het derde.

 

IMG_2749De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang en pas na acht minuten scoorde Jorian Kamp het eerste doelpunt voor de pompeblêden. Gevolgd door scores van Hessel van der Heide en Marije Nijboer, die de stand na twintig minuten op 4-3 zetten. Dit was voor doelpuntliefhebber Sjouke Stoker het punt om Mark en Ruth het veld in te brengen, dit zorgde niet voor een grote lading aan doelpunten, maar de eerste voorsprong werd nog wel bemachtigd voor de rust: 4-5.

 

Een zeldzaam doelpuntarme ruststand voor een ploeg die gemiddeld negentien keer per wedstrijd het gat van de korf vind. De twee doelen voor de tweede helft waren dan ook duidelijk: 1: winnen en 2: meer scoren.

 

Het gat van één werd snel naar vier gebracht in de eerste paar minuten naar rust en op een stand van 4-9 begon ook CSL met korfballen. Tot tweemaal toe kwam de thuisploeg uit Britsum terug tot twee doelpunten verschil, maar voor beide rushes had de uitploeg een antwoord. Eerst scoorde Teije Frits twee keer achter elkaar van afstand en aan het einde van de wedstrijd was de opnieuw ingewisselde pinchhitter Lieke tweemaal trefzeker. Dit bracht de eindstand op 12-16.

 

Volgende week is Wêz Handich/DOW 2 main event op de zondagmiddag in de Dúnoardhal! Om 13:20 uur zal de wedstrijd tegen gedeeld koploper Nic. 4 gespeeld worden. Publiek is zoals altijd van harte welkom!

 

IMG_2811