Heerenveen 5 - Wêz Handich/DOW 4

Heerenveen 5 - WH/DOW 4

Na een uitstekende overwinning vorige week tegen OKO, was het zaterdag 25 november aanpoten in en tegen Heerenveen.

Zaterdag? Helaas wel. Op een ongewone zaterdag kwamen we met zijn allen bijeen om een wedstrijd te spelen tegen Heerenveen 5. Het was half 3 toen scheidsrechter A. Wiersma het startsignaal gaf voor de wedstrijd.

Binnen no time stond er 0-4 op het scorebord. Toch bleek de rest van de wedstrijd helaas niet zo makkelijk te gaan. Waar coach Vincent vooraf al zei dat het een stugge ploeg zou zijn is wel gebleken. Bij een stand van 5-11 wist de thuisploeg beter in het spel te komen en wist deze ook steeds meer te scoren. Op dit moment van de wedstrijd werden er door combiploeg WH/DOW meer fouten gemaakt dan in het begin van de wedstrijd. We moesten de focus weer terug vinden zoals we vorige week deden tegen OKO en ook aan het begin van deze wedstrijd.

Echter kwam die focus pas weer terug toen er nog maar 8 minuten op de klok stond. Aan de stand te zien was het echt de thuisploeg die ook aan het knokken was voor de overwinning. De stand was namelijk gelijk: 12-12. 

Hiervoor zijn we niet op een zaterdag naar Heerenveen gekomen! Dit kan niet de bedoeling zijn. En toen de focus terug kwam, werd er weer iets geduldiger gespeeld en werden de kansen keurig afgerond. De laatste 2 minuten werden dan ook rustig door het aanvalsvak van Jappie uitgespeeld. Uiteraard is het dan ook Jappie die er als laatste nog een balletje in gooit. 

De eindstand van deze wedstrijd is 14-17. 

Op zondag 3 december spelen we om 16:10 uur in Houtigehage tegen Leeuwarden 2. Dat het publiek maar weer in groten getale aanwezig mag zijn!