IMG_5353Wêz Handich/DOW 2 weet inhaalrace niet te bekronen

De Wâlden 4 - WH/DOW 2

Voor de eerste keer dit seizoen speelde het tweede van Wêz Handich/DOW op een zaterdag een competitiewedstrijd. Er werd echter niet bijzonder veel afgeweken van spelen op zondag, aangezien de wedstrijd pas om 20:50 uur startte tegen De Wâlden 4. Een oudere, geroutineerde ploeg waarvan spelers nog in het eerste team hebben gezeten dat toentertijd onder leiding stond van niemand minder dan Sjouke Stoker. Diezelfde Sjouke Stoker had gezamenlijk met hoofdtrainer Ljibbe Kuipers een aantal wijzigingen doorgevoerd voor het zaalseizoen: Anneke Tamsma en Lieke de Vries vervingen Riekje Hamstra en Nynke Bargerbos, en Johan ‘Crossover’ Zandstra werd toegevoegd doordat de selectie niet meer zo breed is als voorheen.

 

De pompeblêden begonnen niet goed aan de wedstrijd en kwamen al gauw met 3-0 achter. Via Hessel van der Heide werd er iets teruggedaan, maar het geslagen gaatje kon niet snel worden gedicht. Sterker nog, de doelpuntenmachine die WH/DOW 2 op het veld was, leek gestokt te zijn, waar de lange aanvallen van de thuisploeg wel effectief bleken te zijn. De ruststand was dan ook 11-6 in het voordeel van de thuisploeg. Op dit punt had Sipke van Dijk al een korte invalbeurt achter de rug die niet het gewenste resultaat opleverde.

 

In de pauze was Sjouke Stoker toch gematigd optimistisch over de komende dertig minuten, omdat “wy toch wol in pear doelpuntsjes meitsje sille hjoed”. Hij liet de opstelling zoals het was en de ploeg geloofde door deze inspirerende woorden weer in een goed resultaat.

 

Nadat de zwarthemden (met een roze tintje) direct de 12-6 door de korf gooiden, kwam de Rottevalle/Eastermar-combinatie op gang. Er werd door achtereenvolgens Anneke Tamsma, Mark van der Wijk, Lieke de Vries en Johan Zandstra gescoord waardoor het verschil terug werd gebracht naar twee. Een klein verdedigend foutje en een gemiste strafworp werden hierna afgestraft door de volwassen ploeg uit Oentsjerk en zo kon WH/DOW na 13-12 niet meer in de buurt van de overwinning komen. Het slotakkoord van de wedstrijd kwam van de middellijn en zo was de eindstand 20-15.

 

Volgende week wordt er wederom gestreden voor de punten, dan spelen we weer op zondag, voor het eerste, thuis in Houtigehage. Er kan verder worden gebouwd op een goede tweede helft en ook zeker op een gezellige derde helft.