Aankondiging spelregelbewijs voor leden

 

Beste leden van Wêz Handich/DOW,

 

De afgelopen jaren heeft de KNKV enkele veranderingen doorgevoerd in haar beleid, met als doel de korfbalsport ‘voor de toeschouwer aantrekkelijker te maken’. Deze veranderingen zijn vaak vooral achter de schermen en op bestuurlijk niveau merkbaar, maar soms ook op sportief niveau. Je kunt hierbij b.v. denken aan het invoeren van de schotklok vanaf de 1e klasse en het promoten van beachkorfbal.

 

Uit onderzoek blijkt dat betere kennis van de spelregels leidt tot een beter klimaat en beter gedrag op de sportvelden. De KNKV heeft, om dit voor elkaar te krijgen, besloten dat iedere speler in de toekomst in het bezit moet zijn van een spelregelbewijs. Dit wordt gefaseerd ingevoerd, als volgt:

Per 1 september 2018 moeten alle senioren in het bezit zijn van dit spelregelbewijs. Voor de junioren geldt dit per 1 september 2019 en als laatste zijn de aspiranten aan de beurt: zij moeten vanaf 1 september 2020 dit bewijs hebben gehaald.

 

Om op zo simpel mogelijke manier dit bewijs te halen is de website https://www.korfbalmasterz.nl gemaakt. Op deze website kun je nu alvast gaan oefenen. Op 26 oktober krijg je in je mailbox de activeringscode. Het werkt als volgt:
Op de website: https://www.korfbalmasterz.nl/activeren/ moet je eenmalig je gebruikersnaam en activeringscode invullen. Je gebruikersnaam is je lidnummer/relatienummer van KNKV! Vul ook je emailadres in en kies daarna een willekeurig wachtwoord. Vergeet niet het vinkje te zetten bij "ik ga akkoord met de algemene voorwaarden". Als je alles goed hebt ingevuld, krijg je een email met een activeringslink. Klik deze aan en er wordt een nieuwe pagina geopend met de melding dat je account geactiveerd is, maar je dient nog wel in te loggen! Aan de rechterkant dien je je gebruikersnaam (relatienummer) en je zelf gekozen wachtwoord in te vullen. Daarna kun je met het spelregelbewijs aan de slag.

 

Het geheel bestaat uit vijf levels en daarna volgt de eindtoets. Er zit een opbouw in, zo mag je bij level 1 bij voorbeeld meer fouten hebben dan bij level 5. Deze 5 levels kun je steeds opnieuw doen, zo vaak als je wilt, tot je klaar bent voor de eindtoets. De eindtoets heeft 20 vragen, waarvan je er 16 (of meer) goed moet hebben. Je hebt hiervoor drie pogingen. Als het je binnen drie pogingen niet is gelukt, vraag dan je club (bijvoorbeeld je trainer) of ze je kunnen helpen.

 

Misschien is het leuk om met je eigen team af te spreken op een avond bij elkaar te komen en de verschillende levels samen door te lopen en daarna gezamenlijk de eindtoets te maken. Op deze manier sta je er niet alleen voor en kun je er in het kader van teambuilding ook nog een leuke en interessante avond van maken!

 

De club gaat de voortgang van alle spelers m.b.t. het doorlopen van de levels en het halen van de eindtoets volgen. Zorg dat je op tijd begint met het behalen van het spelregelbewijs zodat je 1 september 2018 weer lekker de wei in kunt!

 

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze mail, laat het weten aan Pier Jan Boersma (06-12784818) of Richard van Nijnatten (06-2386 6363).

 

Met sportieve groet namens Wêz Handich/DOW,
Pier Jan Boersma
Richard van Nijnatten