Dubbelverslag DOW/Wêz Handich 4!

 

Slach om de Leyen!

DOW/WH 4 - De Pein 2

Zoals u weet ligt het sportveld van Eastermar tussen twee meren. De ene grenst aan Suameer/Bergum en het andere meer grenst met Opeinde en Rottevalle. Het eerst genoemde meer wordt aangeduid met Burgermeer en de andere De Leien. De titel van dit verslag verraad al een klein beetje aan welke kant de thuisploeg de tegenpartij moet zoeken. Dan blijven er nog 2 opties over: Rottevalle of Opeinde. Gezien er al jaren een samenwerking met Rottevalle is, zullen zij compagnons vormen. Dan blijft er nog maar 1 mogelijkheid over, juist de geelhemden van Opeinde.

 

Daar waar het bij sommige teams binnen DOW/Wêz Handich een vaste tegenstander is, is het voor het vierde een redelijk onbekende tegenstander. Een aantal jaren hebben DOW/WH 4 en De Pein 2 elkaar kunnen ontlopen in de competitie, maar dit seizoen is de derby terug van weggeweest. Wel hebben beide teams jaren elkaars tactiek en kwaliteiten in de gaten kunnen houden. Tijdens het zaalseizoen kwamen de spelers van DOW/WH eerder naar de training om een oogje in het zijl te houden. Zodra DOW/WH daarna het trainingveld mochten benutten, bleven De Peiners tot het einde van de avond de trainingen bespioneren. Zelfs in het meest bespionerende geval heeft een DOW/WH’er met De Pein meegetraind!

 

Met alle benodigde informatie op zak kon de thuisploeg dan verzekerd aan de wedstrijd beginnen. NIet alleen uit de “inside information“ werd vertrouwen gehaald, ook uit de stand in de competitie. Daar waar DOW/WH lijstaanvoerder is, heeft De Pein het zwaar en staat puntloos onderaan. Toch is een derby compleet anders dan een normale competitiewedstrijd.

 

Het was te verwachten dat de gasten scherp zouden beginnen, toch was de thuisploeg die de eerste 0 van het scorebord wist te halen. Vrij eenvoudig wisten ze de score uit te breiden naar 5-0, waarna het eerste antwoord van De Pein gegeven kon worden. De Pein kwam beter in het spel en wist hun score te verdubbelen.

 

De thuisploeg bleef geduldig en dankzij goede combinaties en snel spel werden de aanvallen goed opgezet. Dankzij het goede spel kon de marge van 3 vergroot worden naar 9-3, met deze stand werd kleedkamers opgezocht.

 

Onder het genot van een bakje thee, een suikerklontje en wat praatjes worden de punten benoemd welke voor verbetering zijn. Ondanks een redelijke ruime marge van 6 doelpunten, is de wedstrijd nog niet gespeeld. En dat geldt al helemaal voor een derby! Met bemoedigde woorden en de tips opgenomen tussen de oren werd het speelveld van Eastermar weer betreedt.

 

Dat de rust de geelhemden van De Pein goed had gedaan, bleek wel door de score bij het uitnemen van de bal. Wat er in de thee heeft gezeten is een raadsel, maar de scherpte bij DOW/WH was er niet. Er werd nog wel een antwoord gegeven op het doelpunt van De Pein, maar daarna ging het slechter bij de thuisploeg. De aanvallen gingen stroever, ballen werden vergooid en verkeerde keuzes genomen. De Pein probeerde hier van te profiteren, maar ook zij konden niet het maximale er uit halen. De verdediging kon de fouten redelijk herstellen, waardoor de schade beperkt kon blijven. Het maximale wat De Pein er uit kon halen was een tussenstand van 10-6.

 

Dit schudde de thuisploeg wakker. De DOW/WH’ers kregen de wind weer onder de zijlen en wisten maar liefst hun score te verdubbelen! De Pein bleef wel proberen, maar iedere aanval eindigde zonder resultaat. Kansen waren er wel, maar waarschijnlijk is de thee wat later aangeslagen bij de gasten. Toch waren het de gasten die de laatste score wisten te noteren, eindstand 20-7.

 

De derby kon geen echte wedstrijdspanning met zich meebrengen. Het verschil is te groot tussen beide teams. Dankzij de winst blijft het vierde koploper in de 4de klasse. Een week later staat de nr 7 van de ranglijst op het programma. Dan zullen de combi-spelers de grens over moeten, er wordt gespeeld in Winschoten om 11:00 uur. Ook dan bent u weer van harte welkom!

 

Zakelijke overwinning voor DOW/WH 4

Korwi 2 - DOW/WH 4 

Tussen de buien door stond er op een redelijk mooie zondagochtend de wedstrijd tegen Korwi op het programma. De reis naar Winschoten stond deze morgen al vroeg op het programma. Voor sommige spelers is het geen probleem om te reizen, Bente en Jacob waren nog geen 36 uur voor aanvang van de wedstrijd uit het vliegtuig gestapt. Na een check bij alle spelers of zij wakker waren, werd de reis naar Winschoten ingezet.

 

Zo’n anderhalf uur later klonk het signaal “u heeft uw bestemming bereikt “ uit de speakers van de telefoon. Onzeker en verbaasd werd er om ons heen gekeken, er was nog niemand van de tegenpartij te herkennen. Sterker nog, er kon geen clubgebouw gevonden worden, wel een soort boerderij met Drentse uitstraling. Bij het zien van het speelveld kwam de gedachte naar boven dat er eerder vee in zou lopen dan spelers. Nog voordat er grappen en grollen over de locatie gemaakt konden worden, kwamen de eerste Winschotenaren aan. De kantine werd geopend en alle gedachten over de locatie veranderden spontaan. Achter de gesloten deuren en gordijnen verschool zich een gezellige en nostalgische kantine! Ook de kleedkamers genoten van deze huislijke stijl, waardoor je je snel thuis zou kunnen voelen. Na het gebruikelijke bakje koffie en thee werd de vrijetijdskleding verwisselt met het sporttenue.

 

De eerste stappen op het land werden voorzichtig neergezet, maar ondanks het slechte weer van afgelopen dagen valt het veld nog redelijk mee. De eerste indruk is compleet anders dan het werkelijk lijkt. Wat wel enorm opviel waren de ballen waar de gasten mee mochten schieten. De ene voelde zo licht als een veertje, terwijl de andere zo zwaar was als een kanonskogel. Het mocht de pret niet drukken, dan er maar vanuit gaan dat het gewicht van de wedstrijdbal er tussen in zit.

 

Na het schieten en de warming up werden de gasten nogmaals bij elkaar geroepen voor de “babbelbox “ oftewel de tactische voorbespreking.

 

Zoals verwacht werd de wedstrijd gevloten door de bekende heer Reit. Voor wie hem niet kent, een man vol verassingen. Aangezien de leidsman ook lid is van Korwi, kon het een onvoorspelbare wedstrijd worden. Iedereen werd op scherp gezet en informatie over de 9 tegenspelers werden gedeeld.

 

Klokslag 11 uur klonk het eerste fluitsignaal vanaf het Winschoter sportveld. Beide ploegen moesten behoorlijk wennen aan het toch wel zware veld. De regen van afgelopen tijd zat nog onder de graszoden, waardoor het tempo niet in de wedstrijd kwam. Het duurde dan ook zo’n 10 minuten voordat de eerste 0 van het bord werd gehaald. De score werd geopend door het duo Hinkse-sytske en Froukje. De laatste genoemde van beide zetten een uitstekende actie op touw, lokte beide tegenstandsters met haar mee en wist met een achterwaardse bal Hinke-systke blindelings te vinden!

 

Het antwoord van de thuisploeg kwam al snel. Middels een ingestudeerde vrije bal werd de gelijkmaker genoteerd.

 

De gasten hadden het moeilijk om het ritme te krijgen. In de aanvallen werd er nog te veel gezocht naar bepaalde personen, waardoor er te eenvoudig balverlies werd geleden. Een oud bekende uitspraak kwam de Friezen dan ook duur te staan; zolang je de bal in handen hebt, scoort de tegenpartij niet. Welliswaar met een beetje hulp kregen Grunnigers een vrije bal mee, welke zonder enige waarschuwing omgezet werd naar een strafworp. Voor het eerst en het laatst deze wedstrijd werd DOW/WH op achterstand gezet.

 

Ondanks de verwachte situaties liet DOW/WH zich niet gek maken en ging er niet in mee. Een oud trainer/coach heeft deze ploeg eens geleerd om “altijd te blijven lachen”. Deze tip werd de zondagochtend dan ook zeer ten harte gebruikt. Hierdoor kon de achterstand snel omgebogen worden. Het begon steeds beter te lopen en naarmate de tijd verstreek kregen de gasten minder grip op de wedstrijd.

 

Met een riante stand van 5-13 werden de nostalgische kleedkamers opgezocht. Een donker bakje thee stond al op ons te wachten. De taak voor de gasten is om grip op de wedstrijd te houden en scherp te blijven. Ondanks een verschil van 8 doelpunten mag men niet verzwakken. Zodra het verschil kleiner zou worden, zou Korwi meer grip op de wedstrijd kunnen krijgen. Daarbij opgeteld de hulp van de 9de man, kon het wel erg moeilijk worden.

 

Met deze waarschuwing op zak werd moedig het veld weer opgezocht. Het was nog even wachten tot de thuisploeg de kleedkamers uitkwam. Waarschijnlijk hebben ze een tactisch plan bedacht in de rust, men ging achter verdedigen. Bij DOW/WH zorgde dit voor een kleine omschakeling, maar al snel had dit plan van Groningse zijde weinig effect. Er kon vrij eenvoudig naar 5-18. uitgelopen worden.

 

Met zo’n stand zou je verwachten dat de wedstrijd gespeeld moet zijn. Echter was de tijd nog lang niet verstreken. Met zo nu en dan wat hulp kon de thuisploeg een klein beetje dichterbij komen, maar echt veel hielp dit niet. Iedere keer dat er een dubiese beslissing viel, kwam er direct weer een antwoord van Friese zijde. In de tweede helft kon Korwi niet dichterbij komen dan 8-19.

 

Halverwege de tweede helft had Jappie er genoeg in liggen en gunde de beurt aan Sido. Na een aantal doelpuntloze aanvallen aan Friese zijde werd de draad weer opgepakt. De thuisploeg kon maar geen grip krijgen om de wedstrijd, wat zich later uitte in frustraties. Het spel werd fysieker en minder prettig. Zo werden aan de ene kant Sipke en later aan de andere kant Sido volledig omver gelopen tijdens een duel om de bal. Ondanks de wat minder prettige situatie zette het wel beide heren op scherp. Wanneer beide heren wisten te scoren, had iedereen deze wedstrijd gescoord. De wens werd vervuld en dankzij deze laatste treffers kon de eindstand op 10-25 gezet worden. Na het laatste fluitsignaal werd er heel kort nog over de wedstrijd gesproken. De punten gaan mee naar huis, dat was het belangrijkste.

 

Het weer verraact het al een beetje, de zaalcompetitie komt eraan. Er rest nog 1 veldwedstrijd voor DOW/WH 4. De wedstrijd wordt op de thuislocatie in Eastermar om 12:00 uur gespeeld tegen DIO 2. De ploeg uit Oosterwolde staat 4de op de lijst, maar is wel 1 van de eenvoudigst scorende ploegen. DOW/WH moet er voor zorgen dat zij het vizier op scherp hebben staan! We hopen daarom ook op uw steun! Bij winst is het vierde namelijk Herfstkampioen!!