Wêz Handich/DOW 2 stuurt koploper puntloos terug naar huis

WH/DOW 2 - ZKC '19 3

IMG_4571

Je kunt zeggen wat je wilt over oudere ploegen in het wedstrijdkorfbal, maar ze blijven lastig te verslaan. Zondag 1 oktober 2017 kwam koploper ZKC ’19 3 uit Zuidwolde op bezoek op It Hagehiem in Rottevalle. In de vier wedstrijden voorafgaand aan deze ontmoeting, verspeelden de roodhemden geen enkel punt, dus het zou een zware opgave voor de equipe van Sjouke Stoker zijn om de punten in eigen huis te houden.

 

De wedstrijd kwam langzaam op gang, beide ploegen speelden verdedigend beter dan aanvallend (iets waar onze coach een hekel aan heeft) en het duurde dan ook lang tot de 0-0 van het scorebord kwam. Na vijftien minuten legde Jan Zeinstra middels een strafworp dan eindelijk het eerste doelpunt in de korf. Ondanks dat dit een foutloze beslissing van scheidsrechter L. Veenstra was, vonden de Zuidwoldenaren toch op dit punt in de wedstrijd al dat het een ongelooflijke thuisfluiter betrof, de woorden “wat een flapdrol” waren dan volgens hen ook compleet terecht. Het eerste kwartier bleek een voorbode te zijn voor de resterende twintig minuten van de eerste helft, de Ferwerda Beveiliging bleef voortdurend de voorsprong behouden, maar een gaatje slaan was er niet bij. De ruststand (5-3) sprak dan ook boekdelen.

 

Zoals u vast wel verwacht, was iedereen er in de rust wel over eens dat het aanvallend een stuk beter kon, maar dat het verdedigend wel lekker liep. ZKC ’19 3 had na een verrassend lange pauze (verzin zelf maar een grappige opmerking over het leeftijdsverschil)  blijkbaar weer het innerlijke vuur aangewakkerd en keerde de achterstand snel om  tot een 5-6. WH/DOW 2 schrok hier niet van en bleef op de juiste momenten toeslaan, en al gauw stond het weer gelijk op 7-7. Hierna volgden een aantal beslissingen waar de thuisploeg het volkomen mee eens was, maar de gasten deelden deze mening verrassend genoeg niet met de spelers en het massaal gekomen publiek uit Rottevalle, Eastermar en omstreken. Hiermee haalde ZKC ’19  voornamelijk zichzelf uit de wedstrijd en kon WH/DOW via een sterke eindfase uitlopen naar een 10-8 voorsprong. Het slotakkoord kwam van Hessel van der Heide: 11-8.

 

Wij van Wêz Handich/DOW zijn hartstikke blij dat scheidsrechter L. Veenstra in zijn vrije tijd onze wedstrijd wilde begeleiden en we hopen dat hij dit nog meerdere malen voor ons wil doen. Want zonder scheidsrechters, kun je geen wedstrijd spelen.

 

Morgenavond (dinsdag 3 oktober) speelt Wêz Handich/DOW 2 in Steenwijk een bekerwedstrijd tegen Noveas 1. Publiek is vanaf 20:00 uur van harte welkom!