DOW/WH 3: afgedroogd in Groningen

De Parabool 5 - DOW/WH 3

 

Zaterdag 23 september 2017 na Christus stonden twee ‘korfballende’ teams tegenover elkaar. Wat daar mee precies wordt bedoeld, is niet geheel duidelijk, maar waarschijnlijk dat beide teams een hoger tempo spelen dan de andere teams in de competitie. In ieder geval werd om 17.00 uur ingefloten voor De Parabool 5 – DOW/WH 3. Met de nodige vrijwilligers van het tweede tot hun beschikking kozen coaches Teun Zuiderveld en Anna de Vries voor het aanvalsvak Johan, Tjalling, Lutske en Geriena en het verdedigingsvak Hessel, Henk, Ilse en Anne Marie.

 

De Parabool schoot uit de startblokken en stond binnen no-time op 4-0. Dit kwam voornamelijk door de vele rebounds die de thuisploeg steeds pakte met hun fysiek sterke heren. Het eerste aanvalsvak deed vervolgens wat terug via Lutske, maar het bleek geen start van een comeback te zijn. De thuisploeg bleef dominant en It Tredde haalde niet het niveau van de afgelopen weken. Bij rust stond het 3-10.

 

In de rust gaf Teun Zuiderveld aan dat het vrij dramatisch was. Zelfs de gebruikelijke ‘wat vinden jullie er zelf van’-vraag werd overgeslagen. Mark verving Hessel in de rust.

 

In het tweede bedrijf werd er redelijk gestart. Kort voor de pauze was er even een goede fase, maar echt doorgezet werd die niet. Beide partijen scoorden driemaal, alvorens de studentenvereniging van Groningen het weer overnam. De thuisploeg bleef het vizier scherp houden en It Tredde was niet voldoende in staat iets te doen aan de krachtsverhoudingen in het veld. Nynke kwam nog even in het veld voor Lutske, maar voor de wedstrijd maakte dat niet zoveel meer uit. De eindstand was 22-9.

 

Er werd ons nog aangeboden pizza te eten en bier te drinken, maar na zo’n afslachting was dat niet hetgeen waar de ‘Pompeblêden’ aan zaten te denken. Hessel, Mark en Nynke, bedankt voor het reservezitten. Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen De Hoeve op het programma om 14.00 uur in Eastermar.

 

Doelpunten: Johan (4), Lutske (2), Henk (1), Mark (1) en Geriena (1)