WH/DOW 5 treft oude bekende in LDODK 6

LDODK 6 - DOW/WH5

 

Eindelijk was het dan weer zo ver, na een lange vakantie mochten we ’s ochtends om 10 uur met prachtig weer in Gorredijk het veld weer in!

 

Nieuwe ronde nieuwe kansen, nieuwe tegenstanders…. dachten ze ook bij LDODK 6 want ze moesten tegen WH/DOW 5 terwijl ze vorige seizoenen tegen het vierde moesten aantreden…

 

Helaas, ook voor ons, ze waren er allemaal; de lange heren, sy dy altiid praat en de donkere krullekop. Henk, Anne Femke, Sietske en Michel waren ook mee dus we hadden ruim voldoende personeel.

 

Na het praatje en de tactische verdeling van de spelers door Wietze gaf de scheidsrechter het startsignaal. Vlot stonden we met 2-0 achter. Halverwege de eerste helft kregen we meer grip en begonnen vanaf 5-2 aan een inhaalrace wat er voor zorgde dat we met 6-7 voorsprong thee gingen drinken.

 

Na de pauze maakte LDODK twee afstanders, wij sloten weer aan, hierna ging het gelijk op. Ondanks het doorwisselen, het speciaal voor Wietze gekomen publiek en dat Ilse er toch een keer omheen liep konden we dit tot 10-10 volhouden. Met een strafworp en een afstander in de slotfase besliste LDODK de wedstrijd. Taeke schoot van ver als laatste door de korf: 12-11 de punten bleven in Gorredijk.

Goals: Siska 1, Foppe-Jan 3, Michel 1, Wietse 1, Taeke 3, Henk 2