WH/DOW 2 - TFS 2

IMG_4182

We beginnen het verslag met een nutteloos statistiekje, blijkbaar is dat een belangrijk onderdeel van korfbalverslagen, de gemiddelde leeftijd van het tweede van WH/DOW 2 is om en nabij de twintig jaar, terwijl de tegenstanders van zondag naar schatting wel op 40+ zitten. Niet dat dat enige impact heeft op de wedstrijd, maar het is toch zeker wel een noemenswaardige gebeurtenis.

 

En dan te bedenken dat de gemiddelde leeftijd ook nog daalde door de afwezigheid van Jorian Kamp. Door een blessure kan hij zes weken lang zijn hobby niet uitoefenen en ook nog eens twee weken niet korfballen. Zijn vervanger werd gevonden in de persoon van Anne Zuiderveld, officieel teruggekeerd na een jaartje in de A1 van OKO/BIES.

 

De terugkeer van de jongste Zuiderveld mocht er zijn, het stond namelijk al snel 2-0 in het voordeel van de Rottevalle/Eastermar-combinatie.  De eerste helft was uitermate spannend en het ging erg lang gelijk op, vlak voor de rust liepen de groenhemden echter uit naar 11-14.

 

De tweede helft verliep grotendeels hetzelfde als de eerste helft, een wedstrijd met twee gelijkwaardige ploegen waar TFS net wat meer scoorde. Via invalbeurten van Johan Zandstra en Ruth de Vries werd nog geprobeerd om het gaatje te dichten, maar het was allemaal niet genoeg afgelopen zondag. Het enige wat er gewonnen werd was het onderlinge duel tussen de twee Van der Heides in het veld, Hessel scoorde maar liefst zeven maal tegen oom Jacob (die nog aangaf dat dit niet telkens benadrukt hoefde te worden).  De eindstand van de wedstrijd was 24-26.

 

Volgende week hopen we onszelf na twee nederlagen te herpakken tegen WSS 2 in Oude Pekela. Om 13:00 uur zal de wedstrijd van start gaan. (Henk en Johan, bedankt voor het reserve zitten!)