DOW/WH 3 langs De Waterpoort 2 in memorabele wedstrijd

DOW/WH 3 - De Waterpoort 2

 

Op deze herfstige zaterdagmiddag verschenen DOW/WH 3 en de Waterpoort 2 ten tonele in een van de spaarzame, droge uurtjes om hun korfbalkunsten te vertonen. It Tredde bezette voorafgaand aan de wedstrijd de derde plaats en de Snekenaren de tweede plaats, dus het ‘gong nochal ergens om’.

 

Om tien voor prime-time floot scheidsrechter geen-idee-wie-maar-pieter-kent-hem-van-de-midweek voor de opening van het spel. Met het nodige publiek en vele opgetrommelde reservespelers op de kant, stuurde coaches Teun Zuiderveld en Anna de Vries het volgende achttal het veld in:

 

Aanval: het aanvoerdersduo, Geriena Bosma en Lutske Hoekstra.

Verdediging: Ilse Reitsma, Anne Marie Benedictus (terug van een blessure), Pieter Hoekstra en zijn begeleider.

 

Eerste helft

Met drie voormalig-junioren van de Gouden Generatie in de basisopstelling kon het ook niet anders dan dat er naar vijf minuten spelen een 3-0 achterstand op het bord stond. Gelukkig gaf ‘veteraan’ Pieter Hoekstra het startsein voor de tegenaanval met een rake afstander. Tjalling, Pieters begeleider en met name Lutske volgden dit advies keurig op en zo stond het halverwege de eerste helft 7-7.

 

De ‘Pompeblêden’ (zoals de collega-verslagschrijver van het tweede team DOW zo graag noemt) bleven tot aan de rust aan de goede kant van de score, maar konden geen gaatje slaan. De ruststand werd op 10-9 gezet door Pieter Hoekstra na een elegant passje van zijn begeleider.

 

Tweede helft

Na de pauze begonnen de spelers van de Waterpoort sterk; van 10-9 achter naar 10-12 voor. In de tussentijd was Anneke Tamsma ingevallen voor Anne Marie Benedictus en profiteerden Pieter en de anonieme verslagschrijver optimaal van het nieuwe elan: 12-12.

 

De Waterpoort bleef knokken en bleef zodoende aan de goede kant van de score; 12-12 werd 12-13, 12-13 werd 13-13. Tót 14-14, toen Tjalling van der Heide een doorloopbal (u leest het goed) scoorde en zo de thuisploeg voor het eerst op voorsprong zette sinds de pauze. Met nog acht minuten op de klok wist de aanval dat het gaatje van twee behaald moest worden. En na verbluffend goede aanval scoorde Geriena Bosma de bevrijdende 16-14. Pieter Hoekstra maakte de 17-14, alvorens Tjalling besloot nog even zijn tegenstander tegen de vlakte te werken, dus de eindstand werd bepaald op 17-15.

 

Randzaken

Speler van de Wedstrijd Pieter Hoekstra was na afloop zeer content met de overwinning; dat diende vermeld te worden. Overigens wil het derde de reserves (Anne Zuiderveld, Bartele Kooistra, Anneke Tamsma en Emma van Holsteijn) bedanken voor hun tijd, steun, toeverlaat en vrolijke opmerkingen.

 

Doelpunten: Pieter (6), Lutske (4), Pieters begeleider (3), Tjalling (2), Johan (1) en Geriena (1).

 

Op naar de volgende wedstrijd! Aanstaande zaterdag wacht De Parabool 5 om 17.00 uur in Groningen.