DOW/WH 3 overklast Drachten 5 op woensdagavond

Drachten 5 - DOW/WH 3

 

Op een dag waarop code oranje was afgevaardigd voor Noord-Nederland, was het weer toch echt prachtig op sportcomplex Sportlaan. Hier vochten DOW/WH 3 en Drachten 5 voor hun eerste punten van het seizoen. Beide teams waren het veldseizoen begonnen met nederlagen en wilden dat graag rechtzetten.

 

Voordat de wedstrijd kon beginnen, dienden de spelers van de thuisploeg de bladeren en takken nog van het veld af te vegen. Echter was er vanaf het begin van de wedstrijd maar één team dat aanspraak maakte op de winst. Toen de storm was gaan liggen, bedroeg de stand 1-7 in het voordeel van de gasten. Vanaf dat moment begon Drachten ook mee te scoren, wat leidde tot een 5-10 ruststand.

 

Ook na de pauze wist Drachten de combinatieploeg onder druk te houden en zelfs terug te komen tot 12-16. Maar dat was het moment voor het aanvoedersduo (Johan en Tjalling) om korte metten te maken met de ambities van de thuisploeg, door van afstand te scoren. Pieter en Johan voerden vervolgens nog een mooi showtje op met een paar fraaie doelpunten. Ilse en Lieke zetten vervolgens de 13-22 eindscore op het plaatsvervangende scorebord.

 

Trainer/coach Teun Zuiderveld heeft Henk overigens een nieuwe taak toebedeeld: Pieter Hoekstra in toom houden. En dat ging al bijna mis, want Pieter mocht halverwege de tweede helft niets meer zeggen van de scheidsrechter, anders kreeg hij geel. Het maakte het verdedigen er niet eenvoudiger op.

 

Gelukkig bleek diezelfde Pieter wel van alles een reservesetje bij zich te hebben, waar door de reservezittende Bartele (bedankt Bartele) kon invallen en CaptainJohnsonTheProphecyHD (alias Johan Zandstra) kon douchen.

 

Doelpunten: Johan (6), Tjalling (4), Henk (4), Pieter (4), Lutske (2), Ilse (1) en Lieke (1).

 

Aanstaande zaterdag neemt It Tredde het op tegen De Waterpoort om 14.00 uur in Eastermar. Publiek is weer van harte welkom en het belooft een spannende wedstrijd te worden, omdat de nummer 3 en 2 het tegen elkaar gaan opnemen!