DOW/WH 3 delft onderspit tegen Harich 3

DOW/WH 3 - Harich 3

 

Op de dag dat Alberto Contador naar de top van de Angliru snelde, ging ook het derde combinatieteam van DOW/Wêz Handich voor de punten tegen Harich 3. In het altijd zonovergoten Eastermar treedt de Ploeg Zonder Training aan tegen de (in wielerjargon) getectileerde dertigers uit Harich.

 

De Ploeg Zonder Training bestond uit de afvallers voor de selectie voor de eerste twee teams en een enkele vakantieganger en werd geleid door het trainer/coaches-duo dat vorig jaar de A1 naar het veldkampioenschap leidde: Anna de Vries en Teun Zuiderveld. Dit duo had de volgende opstelling in elkaar geknutseld:

 

Aanval: Johan Zandstra, Tjalling van der Heide, Lutske Hoekstra en Geriena Bosma.

Verdediging: Pieter Hoekstra, Henk van der Wijk, Siska Weidenaar en Ilse Reitsma.

 

Scheidsrechter J. Kleinhuis floot voor het startsignaal en dit werd meteen gevolgd door een treffer van Lutske Hoekstra. Johan en Pieter breidden deze voorsprong uit naar een gaatje van drie, toen begon Harich ook met korfballen. Zodoende brachten de geelhemden het verschil terug tot één bij de rust: 5-4.

 

In de pauze waren de coaches dan ook tevreden over het verdedigen van het combinatieteam, maar waren er nog wel wat ‘verbeterpunten’ op aanvallend gebied.

 

In de tweede helft bleef het derde tot aan 7-7 aan de goede kant van de score, toen wisten de dames van Harich een gaatje te slaan naar 7-9 en later 8-11. Van deze klap kwam het derde nog goed terug met treffers van achtereenvolgend Henk, Lutske en Johan. Harich had overigens al een tijdje besloten dat de tactiek ‘overschieten om fouten uit te lokken’, werd. Harich bleef na de 11-11 constant aan de goede kant van de score en op 12-12 werd uitgelopen naar 12-14, ondanks nog een knappe laatste treffer van Pieter Hoekstra (onthoud die naam) die het verschil weer op één bracht. Helaas was de tijd toch sneller afgelopen dan dat Pieter had meegeteld en werd er gefloten voor het eindsignaal.

 

Na afloop waren er veel verschillende reacties op het resultaat: “we hadden met tien verschil moeten winnen”, “toch knap voor de eerste keer zo samen”, “zolang we maar leren en beter worden”, et cetera. De punten gaan mee naar Harich en daar zullen ze in Harich zeer tevreden mee zijn. Of niet. Misschien waren daar de reacties ook wel heel wisselend.

 

Nynke, Anne Femke en Sipke, bedankt voor het reserve zitten en ook een bedankje naar het in grote getalen gekomen publiek. Indien jullie het schouwspel goed is bevallen, zijn jullie aanstaande woensdag van harte welkom in Drachten waar om 20.00 uur wordt aangetreden tegen de collega-hekkensluiter. Indien het niet goed is bevallen, zijn jullie ook van harte welkom!

 

Tot slot: Contador won de etappe, maar de eindzege ging gewoon naar Froome.

 

Doelpunten: Lutske (4), Pieter (4), Henk (2), Johan (2) en Tjalling (1).