Verrassend kampioenschap DOW/Wêz Handich A1!

NKC A1 - DOW/WH A1

Het is slechts twee weken geleden dat een kampioenschap voor DOW/Wêz Handich A1 heel ver weg leek, maar op 27 mei 2017 steeg de equipe van Teun Zuiderveld en Anna de Vries van de derde naar de eerste plaats. Doordat De Pein A1 vorige week verloor van Kinea A1 en woensdagavond niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Harich A1, kon de ploeg uit Rottevalle en Eastermar in punten gelijk komen met Kinea A1. En vanwege het onderlinge resultaat zou dat dan betekenen dat DOW/WH A1 de kampioen van de tweede klasse junioren.

 

Op de tot dusver warmste dag van het jaar liep het korfbalveld van het kleine NKC uit Marum vol met toeschouwers. Vrienden, familie, voormalig coaches, oud-teamgenoten, twee honden en shirtsponsor Klaas Kloosterman waren allen aanwezig om de pompeblêden naar de overwinning te juichen. Nou waren een aantal supporters wel een beetje schor i.v.m. de festiviteiten van Oerrock, maar dat wordt vanzelfsprekend vergeven. De voorbespreking werd in de zeldzame schaduw gehouden en er werd ons op het hart gedrukt om je niet te veel bezig te houden met alle randzaken en ons lekker te focussen op het winnen van de wedstrijd.

 

Het eerste aanvalsvak (Henk van der Wijk, Jorian Kamp, Anne Marie Benedictus en Marije Nijboer) kwam via laatstgenoemde al gauw op de eerste minimale voorsprong van de wedstrijd. NKC speelde echter slopend lange aanvallen waar vaak over de korf heen werd geschoten om zo de verdediging uit te putten. De tactiek werkte uitstekend en zo stond de 1-1 ook al ‘snel’ op het scorebord. Het tweede aanvalsvak kwam moeilijk tot scoren in de eerste helft, de rebound van Tjalling van der Heide liep wat stroef, Riekje Hamstra kwam lastig om haar tegenstander heen en Mark van der Wijk had het vizier ook niet bepaald op scherp staan (volgens een trouwe lezer schoot hij 0 uit 13). Gelukkig hebben we dan altijd nog Emma van Holsteyn in de gelederen, zij scoorde de 1-2.

 

De eerste helft werd gekenmerkt door hard werk en matig korfbal en er werd na treffers van Marije (2), Henk, Tjalling en Riekje voor het rustsignaal gefloten op een stand van 2-7. In de pauze hebben een aantal toeschouwers besloten om zelf maar even een balletje te gooien, maar zelfs dat zorgde al voor de nodige zweetplekken.

 

De tweede helft leek de spanning van de schouders van de kampioenskandidaat te vallen en werd er snel orde op zaken gesteld. Na de 2-8 van Marije Nijboer, vergrootten de gebroeders Van der Wijk samen de marge naar twaalf. Dit was volgens de tegenstanders het punt om lekker naar het strand te gaan en volgens de coaches het punt waarop we aan het publiek mochten laten zien hoe goed we wel niet kunnen korfballen, en dat hebben ze kunnen zien! De trouwe supporters werden getrakteerd op slechtgeplaatste trucpasses, afgekeurde treffers en als kers op de taart een gemiste strafworp. En alhoewel  het misschien allemaal een beetje beter in onze hoofden ging, genoten de luidruchtige hooligans toch van de wedstrijd. Jorian Kamp (a.k.a. de man met het meeste energie op het veld) bracht het slotakkoord en arbiter A. Hofstede floot voor het eindsignaal op 5-19.

 

Het feestje werd massaal gevierd terwijl het veld opgeruimd werd door de tegenstanders en er werden bloemen en medailles uitgedeeld aan de kampioenen. En na een aantal prachtige woorden van de aanvoerders (Tjalling en Ineke) werd er een mooie foto gemaakt voor Facebook.

 

Als u tot dit punt in het verslag bent gekomen, wil ik je feliciteren, want het is weer een hele tekst geworden. Hopelijk hebben jullie als supporters genoten van de wedstrijden en de verslagen van de wedstrijden. Voor het grootste gedeelte van het team is dit het einde van de tijd in de jeugdploegen van DOW en Wêz Handich, maar niet van het einde van de tijd op het korfbalveld. Supersub Fedde (opvallend door afwezigheid) en vaste reserve Teije Frits worden bedankt voor het meerdere malen wissel zitten.

 

Doelpunten: Mark van der Wijk (6), Marije Nijboer (4), Emma van Holsetyn, Henk van der Wijk (beiden 3), Riekje Hamstra, Tjalling van der Heide en Jorian Kamp (allen 1)

kampieon a1 kampioen a1