Voorbeschouwing Wêz Handich/DOW - KIOS (R)

Het is alweer tijd voor het laatste reguliere competitieweekend van het seizoen 2016/2017, een weekend waarin er voor de meeste teams niks meer op het spel staat en waar er erg mooi weer verwacht wordt. Voor Wêz Handich/DOW is dit weekend een afsluiter van een interessant jaar, zowel op het veld als in de zaal haakte het eerste een aantal weken voor het einde definitief voor de bovenste en de onderste plaatsen in de competitie. De ene week werd er met vloeiend aanvallend spel erg vaak gescoord, waarna er de volgende week zomaar kansloos verloren kon worden. Het is ook een jaar geweest van blessures voor de selectie van de verenigingen uit Rottevalle en Eastermar, o.a. Hessel van der Heide, Renske Jansma, Anneke Tamsma en Michiel Veenstra hebben grote gedeeltes van het seizoen gemist en dat zorgt er toch voor dat er nooit lang in dezelfde samenstellingen wordt gespeeld. Maar het gemis van spelers zorgt er ook voor dat veel spelers hun debuut hebben kunnen maken in het vlaggenschip. Teije Frits Benedictus, Aline de Boer, Jorian Kamp en Marije Nijboer maakten allen minuten in het eerste team dit seizoen. Hopelijk valt het volgend seizoen wat mee qua blessures, dan kan zowel het eerste als het tweede volgend jaar stappen omhoog maken.

 

Maar goed, zondag komt KIOS uit Ruinerwold naar It Hagehiem om een lekker potje te korfballen. KIOS is bezig aan een goed seizoen in de eerste klasse. Vorig jaar was KIOS 1 nog een middenmoter, maar dit jaar zijn de Ruinerwolders doorgestroomd naar de (sub)top van datzelfde niveau. Het zaalseizoen werd afgesloten als de grootste uitdager van kampioen OWK en ook nu is OWK de enige ploeg die boven ze te vinden is op de ranglijst.

 

KIOS is voor de blauwhemden/pompeblêden een bekende tegenstander, in de afgelopen jaren werd vaak tegen de groenhemden gespeeld, in voorgaande seizoenen ging het beide kanten op, maar dit jaar is KIOS drie keer net te sterk geweest voor WH/DOW.

 

Meest recente uitslagen tegen KIOS 1:

KIOS                     26 – 25               WH/DOW           (22-01-17)

WH/DOW            17 – 19                KIOS                   (20-11-16)

KIOS                    23 – 21                WH/DOW           (16-10-16)

WH/DOW            16 –   6                KIOS                   (08-05-16)

KIOS                    19 – 18                WH/DOW           (27-09-15)

 

Laatste vijf uitslagen WH/DOW 1:

Synergo              25 – 19                WH/DOW            (21-05-17)

WH/DOW           13 – 23                OWK                    (14-05-17)

Waterpoort       15 – 16                 WH/DOW            (06-05-17)

WH/DOW           13 – 14                 Apollo                 (16-04-17)

WH/DOW           21 – 7                   KZ Danaïden      (09-04-17)

 

Laatste vijf uitslagen KIOS 1:

KIOS                    28 – 27                 ZKC                    (21-05-17)

Synergo              20 – 24                 KIOS                   (14-05-17)

KZ Danaïden      14 – 22                 KIOS                   (07-05-17)

KIOS                    27 – 23                 OWK                  (16-04-17)

Waterpoort        27 – 26                 KIOS                   (09-04-17)

 

Stand Eerste Klasse A (na dertien speelronden)

  1. OWK 21 punten
  2. KIOS 18 punten
  3. Apollo 17 punten
  4. Waterpoort 17 punten
  5. Synergo 13 punten
  6. WH/DOW 12 punten
  7. KZ Danaïden   5 punten
  8. ZKC ’19   1 punt

 

Situatie DOW/Wêz Handich A1

DOW/WH A1 verkeert in een unieke situatie, want er zijn drie ploegen die de eerste plaats delen. KC De Pein heeft op haar website een stukje geplaatst waarin uitgelegd hoe dit nou in zijn werking gaat. Als je het hele artikel wilt lezen, zal je naar de site van de Peinders moeten gaan, maar hieronder is een samenvatting te vinden.

 

onderling-a2a-kinea-de-pein

 

Mogelijke scenario’s:
- Één van de teams wint en de rest verliest punten; dan is dat team kampioen
- De Pein verliest punt(en) en Kinea en DOW/WH winnen; DOW/Wêz Handich is kampioen
- DOW/WH verliest punt(en) en Kinea en de Pein winnen; Kinea is kampioen
- Kinea verliest punt(en) en DOW/WH en De Pein winnen; De Pein kampioen
- Alle drie de teams winnen... De Pein is kampioen op onderling doelsaldo.

 

Programma koplopers:

Kinea A1 – Heerenveen A2 (dinsdagavond, 19:00 uur)

Harich A1 – De Pein A1 (woensdagavond, 19:00 uur)

NKC A1 – DOW/WH A1 (zaterdagmiddag, 14:45 uur)

 

Overige wedstrijden

Wêz Handich C1 werd afgelopen zaterdag kampioen tegen Drachten C3 en speelt zaterdagochtend om 11:00 uur haar laatste wedstrijd tegen Rodenburg C1.

 

DOW/WH 4 is bij winst op Rodenburg 4 kampioen in de reserve vijfde klasse, als KIOS/DOS 5 verliest dan zijn ze alleen kampioen, als KIOS/DOS 5 wint zijn ze gezamenlijk kampioen (alleen bij winst DOW/WH).