Voorbeschouwing Synergo - Wêz Handich/DOW

Het is tijd voor de laatste lange reis die de selectie van Wêz Handich/DOW dit seizoen zal maken. Na Rijswijk, Leiden, Heerhugowaard, Ruinerwold en Den Haag gaat de selectie nu op bezoek bij Synergo in Utrecht . Voor het eerste is dit een concurrent voor de vierde/vijfde plaats in de competitie, deze beide posities geven geen recht tot een playoffs/beslissingswedstrijd, maar winnen is over het algemeen gewoon leuker dan verliezen. En ook zal de zure nederlaag van afgelopen zondag (13-23 tegen OWK) maar al te graag weg worden gespoeld. Het verlies tegen de Oostwolders was echter de eerste ruime nederlaag na het zaalseizoen, dus hopelijk was dit een eenmalig iets.

 

Synergo 1 blijkt tot nu toe een erg onvoorspelbare ploeg te zijn. Het eerste veldseizoen werd er gewonnen van KIOS, maar verloren van KZ Danaïden. In de zaal degradeerden ze uit de eerste klasse, maar werd er wel gewonnen van tweede plaats VEO en na de zaal werd het er allemaal niet logischer op. De Waterpoort en KZ Danaïden werden beide met ontzettend grote cijfers verslagen, terwijl dat juist teams zijn waarvan eerder verloren werd. Een echte ‘de bal is rond’-ploeg dus.

 

Tijdens het veldseizoen werd de enige wedstrijd tussen beide teams tot nu toe gespeeld. Op Sportpark It Hagehiem werd na de presentatie van de nieuwe tenues gelijkgespeeld in een spannende wedstrijd. Het leek er lang op dat WH/DOW ging winnen, maar Synergo ging er in de eindfase overheen, waarna Jan Zeinstra van afstand de gelijkmaker maakte in de laatste minuut.

 

Meest recente uitslagen tegen Synergo 1:

WH/DOW           16 – 16                  Synergo              (09-10-16)

 

Laatste vijf uitslagen WH/DOW 1:

WH/DOW            13 – 23                 OWK                    (14-05-17)

Waterpoort         15 – 16                 WH/DOW            (06-05-17)

WH/DOW            13 – 14                 Apollo                  (16-04-17)

WH/DOW             21 – 7                   KZ Danaïden      (09-04-17)

ZKC ’19                 23 – 28                WH/DOW            (02-04-17)

 

Laatste vijf uitslagen OWK 1:

Synergo               20 – 24                 KIOS                    (14-05-17)

Apollo                  19 – 15                 Synergo               (07-05-17)

Synergo               31 – 13                 KZ Danaïden      (16-04-17)

OWK                    25 – 19                 Synergo               (09-04-17)

Synergo               30 – 13                Waterpoort         (01-04-17)

 

Stand Eerste Klasse A (na twaalf speelronden)

  1. OWK 19 punten
  2. Apollo 17 punten
  3. KIOS 16 punten
  4. Waterpoort 15 punten
  5. WH/DOW 12 punten
  6. Synergo 11 punten
  7. KZ Danaïden   5 punten
  8. ZKC ’19   1 punt

Overige wedstrijden

WH/DOW 6 kan er aanstaande zondag voor zorgen dat één van de twee concurrenten geen kans meer heeft op het kampioenschap. Als er bij Wêz Warber en Fluch 2 wordt gewonnen, heeft alleen SDO 2 nog een theoretische kans op het kampioenschap.

 

DOW/WH A2 speelt donderdagvond een spannende wedstrijd tegen WIK ’34 A2 en dit voorafgaand aan WH/DOW MW1 die het tegen Veenwouden MW1 opneemt!

 

Voor het programma van dit weekend kunt u kijken op onze site of op www.antilopen.nl/competitie.