DOW/WH A1 geeft ruime voorsprong net niet weg tegen Harich A1

Harich A1 - DOW/WH A1

 

Op zaterdag 13 mei 2017 stond de wedstrijd Harich A1 – Wêz Handich/DOW A1 op het programma. Dit affiche staat al voor de vierde keer dit jaar op de planning en de eerste drie keren leverden wisselende resultaten op. De thuiswedstrijd op het veld werd met 23-6 gewonnen, de thuiswedstrijd in de zaal ook met 14-13 in de slotminuut en de uitwedstrijd in de zaal leverde een 17-12 nederlaag op. In de zaal startte de combinatieploeg vaak zwak en de geelhemden erg sterk, maar dat was vandaag niet het geval.

 

In de aanval startten Henk van der Wijk, Jorian Kamp, Marije Nijboer en Anne Marie Benedictus en dat vak produceerde ook de openingstreffer. Jorian was vandaag, op basis van het inschieten, aangewezen als vrijebalspecialist en hij scoorde dan ook meteen. Het andere vak, bestaande uit Mark van der Wijk, Tjalling van der Heide, Riekje Hamstra en Nynke Bargerbos vond middels Mark van der Wijk ook twee keer de korf, na de gelijkmaker van Harich.

 

De blauwhemden liepen verder uit naar 3-6, wat voor Henk het sein was om eens bij de korf weg te komen en een doorloopbal met één hand te maken. Een heer van Harich bepaalde de stand op 4-7 en zo was het tijd voor de pauzebespreking.

 

Gespreksleider Anna de Vries wees vooral op het feit dat wij niet zoveel slechte passes moesten gooien bij het uitbrengen en verder werd Mark, wiens vak moeite had met scoren, moed ingesproken en verteld dat hij meer van zijn schot moest uitgaan. Coach Anna achtte het nog niet noodzakelijk om Emma van Holsteyn en Rick van de A2 warm te laten lopen bij deze 4-7 voorspong.

 

Harich startte erg sterk en gemotiveerd in het tweede bedrijf. Zij wisten veel duels te winnen, kansen te creëren en dat leidde tot een geringe marge van één in het voordeel van WH/DOW (9-10). Mark van der Wijk deed eindelijk wat hij beloofd had en hij scoorde zijn tweede treffer van afstand. Dit gaf aanzet tot de run die Harich te machtig bleek: Jorian en Marije, die met vier treffers een groot aandeel had in de uiteindelijke overwinning, brachten het gaatje op vier (9-13). Nadat de beslissing was gevallen, scoorde Harich nog driemaal en Jorian Kamp nog eenmaal. En wat voor één! Bij zijn doorloopbal ging hij eerst om een heer, daarna om nog één (à la Russell Westbrook) om vervolgens met een one-hander af te ronden.

 

De 12-14 overwinning was verdiend en er zijn ook nog twee ludieke feitjes te noemen, voor de liefhebber! Bij Harich gingen drie spelers door hun enkel, in nog geen vier minuten tijd, allemaal op dezelfde plaats. En Marije Nijboer wist vier treffers te maken, waarvan geen één met een door WH/DOW bezette korfzone.

 

Doelpunten: Mark van der Wijk (5), Marije Nijboer (4), Jorian Kamp (3), Henk van der Wijk en Tjalling van der Heide (1).

 

Volgende week staat De Waterpoort A1 op het programma, een wedstrijd waar al weken naar wordt uitgekeken. Thuis om 14.30 uur in de zandbak van Rottevalle. Publiek is van harte welkom! Indien wij de 20 treffers niet halen, krijgt u uw entreegeld terug!