Voorbeschouwing Wêz Handich/DOW - KZ Danaïden

Het zou een understatement zijn om te zeggen dat het veldseizoen goed is begonnen voor KV Wêz Handich uit Rottevalle. Er waren slechts twee kleine smetjes op het bijna vlekkeloze weekend en dat waren de nederlagen van de D1 en het derde. Het eerste won onder aanvoering van een met scherp schietende Pieter Veenstra met 23-28 van hekkensluiter ZKC ’19. Het tweede won een belangrijke wedstrijd van datzelfde ZKC ’19. En ook het vierde, het vijfde en het zesde hervatten de veldcompetitie met een overwinning. De A1 stuurde OKO A2 puntloos terug naar Opende en de A2 won in een spannende wedstrijd van Korwi A1. De C1 won al vroeg van Rodenburg en zet zo de vorm van het zaalseizoen door. De twee punten van het eerste waren extra belangrijk omdat concurrent KZ Danaïden verloor van koploper OWK, waardoor er een gaatje van vier is geslagen met de degradatiestreep. Aanstaande zondag is een perfect moment om nog meer afstand te nemen, om 14:30 uur komt de ploeg uit Leiden namelijk naar It Hagehiem.

 

Wêz Handich/DOW 1 is dus goed begonnen aan het veldseizoen. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen ZKC ’19 werden namelijk al oefenwedstrijden gewonnen van Oerterp/VKC en De Granaet. Hopelijk wordt deze goede lijn doorgezet, want na de overwinning was een wel erg enthousiast selectielid van mening dat een kampioenschap nog best kan als we ‘alles gewoon even winnen’.

 

KZ Danaïden begon zoals gezegd met een nederlaag tegen OWK. Nu is het vanzelfsprekend geen schande om te verliezen van de huidige koploper (tevens kampioen in de zaal). Het zaalseizoen werd echter goed afgesloten door de Leidenaren, want na de overwinning op de combinatieploeg uit Rottevalle en Eastermar, werd ook de beslissingswedstrijd tegen Exakwa uit Lelystad gewonnen (16-15) en dus blijft KZ Danaïden in de zaal behouden voor de eerste klasse.

 

Aanstaande zondag staat de vierde ontmoeting tussen beide ploegen op het programma, van de afgelopen drie won ons vlaggenschip de eerste twee, waarna de laatste dus gewonnen werd door KZ Danaïden.

 

Meest recente uitslagen tegen KZ Danaïden 1:

KZ Danaïden      29 – 28                 WH/DOW           (12-03-17)

WH/DOW           19 – 18                 KZ Danaïden      (08-01-17)

KZ Danaïden      12 – 20                 WH/DOW           (11-09-16)

 

Laatste vijf uitslagen WH/DOW 1:

ZKC ’19               23 – 28                 WH/DOW           (02-04-17)

KZ Danaïden      29 – 28                 WH/DOW           (12-03-17)

WH/DOW           17 – 22                 Refleks                (05-03-17)

Phoenix              21 – 18                 WH/DOW           (12-02-17)

WH/DOW           15 – 21                 OWK                    (05-02-17)

 

Laatste vijf uitslagen KZ Danaïden 1:

KZ Danaïden      12 – 20                 OWK                   (02-04-17)

KZ Danaïden      16 – 15                 Exakwa               (18-03-17)

KZ Danaïden      29 – 28                 WH/DOW           (12-03-17)

ALO                     17 – 22                 KZ Danaïden      (19-02-17)

KZ Danaïden      12 – 23                 Refleks                (12-02-17)

 

Stand Eerste Klasse A (na acht speelronden)

  1. OWK              13 punten
  2. Apollo            11 punten
  3. KIOS               10 punten
  4. Waterpoort     9 punten
  5. Synergo           9 punten
  6. WH/DOW       8 punten
  7. KZ Danaïden   4 punten
  8. ZKC ’19            0 punten

 

Wêz Handich/DOW 2 won afgelopen weekend in een entertainende wedstrijd van concurrent ZKC ’19 2. Tien minuten voor rust stond het 12-7, in de rust 14-13 en vlak voor het einde 20-21. Maar beslissende treffers van Johan Zandstra en Bartele Kooistra zorgden ervoor dat de eerste officiële punten genoteerd konden worden. Aanstaande zondag hopen we dat deze overwinning het begin blijkt te zijn van een mooi tweede veldseizoen. Al zal het zondag erg lastig zijn om te winnen, KZ Danaïden 2 komt namelijk op bezoek en zij verspeelden nog geen punt op het veld.

 

Overige wedstrijden

De eerste van twee heel belangrijke wedstrijden voor DOW/WH A1 is die van aanstaande zaterdag tegen Kinea A1 in de Knipe. Beide ploegen staan (met de Pein A1) bovenaan in de competitie met 14 punten uit 8 wedstrijden. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, de voorgaande drie wedstrijden was het namelijk telkens één verschil.

 

Voor het zesde staat de voorlopige koppositie op het spel tegen SDO 2, beide ploegen begonnen de competitie met een overwinning.

 

Op de kalender van de spelers van de midweek staat de datum 6 april rood omcirkeld, want op deze dag vindt de derby tegen TFS MW1 plaats.

 

Programma Wêz Handich/DOW

Donderdag

WH/DOW MW1 – TFS MW1 (20:00 uur, Rottevalle)

 

Zaterdag

Kinea A1 – DOW/WH A1 (11:00 uur, de Knipe)

 

Zondag

Wêz Handich/DOW 1 – KZ Danaïden 1 (14:30 uur, Rottevalle)

Wêz Handich/DOW 2 – KZ Danaïden 2 (13:00 uur, Rottevalle)

Drachten/van der Wiel 4 – Wêz Handich/DOW 3 (11:00 uur, Drachten)

Wêz Handich/DOW 6 – SDO 2 (11:30 uur, Rottevalle)