Vier tegen vier

DOW/WH 4 - Rodenburg 4

 

Na de lange winterdagen en vele wedstrijden in de zaal was het zondag weer tijd om de wei in te gaan.

 

Onder de zon in Eastermar stond er de krachtmeting tussen DOW/WH 4 en het Leekster Rodenburg 4 op het programma.

Waar een groot deel van de blauw-witten nog op één oor lag, kwam er een vroege afmelding binnen. Teake was niet fit genoeg en er moest last-minute nog versterking ingevlogen worden. Doordat sommige teams reeds op zaterdag van start waren gegaan, was er snel in persoon van Vincent een geschikte vervanger geregeld.

 

Om 10.45 uur werd er verzameld en met de dauw nog op het gras werden de lijnen uitgezet, het vernieuwde scorebord naar buiten gereden en een tweetal palen met korf omhoog gezet. Na de teambespreking en de nodige warming-up kon om 11.30 uur dhr. S. Van Dijk het startsignaal geven.

 

Het aanvalsvak bestaande uit Siska, BT en de gebroeders Boersma begonnen fel aan de strijd. Het ene schot na het andere volgende maar de broeders hadden het vizier nog net niet scherp genoeg. Dankzij goed afvangend werk van de dames bleef de bal in eigen bezit, wat uiteindelijk resulteerde in zowel de 1-0 als de 2-0.

 

Het was nu aan het "verdedigings"-vak (Nynke, Ilse, Foppe Jan en Wietze) om de voorsprong verder uit te bouwen. Door een vlotte doorloopbal van Ilse kwam de 3-0 op het vernieuwde bord. Rodenburg wist hier tegen te scoren en liet de 3-1 noteren.

 

Sido had inmiddels door hoe het spelletje werkt en maakte van afstand de 4-1 en 5-1. Na de 5-2 van Rodenburg werd door de thuisploeg de 6-2 genoteerd. Na de 6-3 werd het gas er even opgezet. Er werd uitgelopen naar 10-3. Hierna sloop de tevredenheid er wat in en ging het tempo omlaag. Dit resulteerde in de ruststand 10-5. 

 

Tijdens de thee werd alles eens rustig besproken en het tempo moest de tweede helft weer omhoog. BT maakte plaats voor Iris en Vincent verving Jacob.

 

Rodenburg Begon goed aan de tweede helft... 10-6. Het antwoord volgde vlot en de 11-6 en 12-6 werden in de boeken gezet. De verdere tweede helft bleven de ploegen aardig in evenwicht en kwam na het eindsignaal 17-12 als uitslag op het digitale formulier te staan.

 

Dank aan alle supporters en aan Jacob en Vincent voor hun inzet.

 

Op 14 mei staan we weer oo eigen veld. Ditmaal is KIOS de tegenstander. Wij heten iedereen van harte welkom om 11.30uur.