Spannend als altijd bij DOW/WH A1

Kinea A1 - DOW/WH A1

Op zaterdag 11 maart stond alweer de laatste wedstrijd van het zaalseizoen op het programma voor DOW/Wêz Handich A1. In de Blauw-Wit hal in Heerenveen trad de combinatieploeg uit Rottevalle en Eastermar aan tegen de (voormalig) ongeslagen kampioen van de competitie: Kinea A1. De wedstrijd in Houtigehage eindigde in 8-7 in het voordeel van de geelhemden.

 

Het trainer/coach-duo Teun Zuiderveld en Anna de Vries, aanwezig als altijd, hadden weer een creatieve opstelling in elkaar geflanst. In de aanval startten Tjalling van der Heide (aanvoerder als altijd), Henk van der Wijk, Marije Nijboer en Anne Marie Benedictus. In het andere vak begonnen Jorian Kamp, Mark van der Wijk, Riekje Hamstra en Emma van Holsteyn.

 

Kinea A1 liet al vroeg in de wedstrijd zien dat ze ook vandaag de punten in Heerenveen wilden houden (er werd thuis nog geen punt verspeeld), in de eerste tien minuten werd er drie keer gescoord. Marije kon iets terug doen namens de blauwhemden, met een doorloopbal (als altijd) zorgde zij ervoor dat de nul van het scorebord werd gehaald. Een aanval later bleken de dames in dat vak weer gevaarlijk te zijn en zo stond het al gauw 3-3, beide ploegen hadden verdedigend echter alles goed op orde en een echt goede aanval was aan beide zijdes van het veld zeldzaam. Beide ploegen vonden dat ze een aantal strafworpen en vrije ballen hadden mogen krijgen, maar de sterk fluitende J. Meinsma (rustig als altijd) bleef stug achter zijn beslissingen staan. Jorian plofte er één in van afstand, Kinea kon iets terugdoen en 4-4 leek de ruststand te worden, maar zoals altijd trapte er wel een tegenstander in Tjallings beroemde flexibele heupbewegingen. Dus Henk bepaalde de ruststand op 4-5.

 

De tweede helft startte voortvarend, Marije zette via een afstander de 4-6 op het scorebord waardoor DOW/WH haar eerste gaatje van twee had. Kinea kwam echter gauw terug tot 5-6 en het beloofde een spannende tweede helft te worden. Mark bracht de uitploeg wederom op een gaatje van twee en Kinea (stug als altijd) sloot gelijk weer aan. Henk had het vizier op scherp de tweede helft en het was tweemaal raak van afstand. Jorians jumpshot/fade-away was ook mooi als altijd en het leek op 8-11 dat de door Klaas Kloosterman gesponsorde korfballers de punten mee terug zouden nemen naar Rottevalle en omstreken. Maar Kinea zou Kinea niet zijn als ze zich niet terug zouden vechten in de wedstrijd. Op 12-12 leek het allemaal mis te gaan voor de combinatiejunioren, maar door een verdedigende rebound van Emma, lang als altijd, kreeg DOW/WH A1 nog één kans om de wedstrijd te beslissen. En die kans die greep Henk van der Wijk dan ook! Door om zijn tegenstander heen te stappen en de bal à la Marc Broere (mooi dat het in de Blauw-Wit hal gebeurde) omhoog te gooien. Het was mooi geweest als de bal erin was gegaan, maar de strafworp die hij meekreeg en (koelbloedig als altijd) ook benutte was ook wel leuk.

 

Trainer/coach Teun Zuiderveld was na de tijd even enthousiast als altijd over de behaalde punten: “wy hawwe it wol earder sa dien en sa kin it oan my wol wer.” En daarmee is een wisselvallig zaalseizoen goed afgesloten. Er is geen enkele ploeg waarvan we twee keer hebben verloren, maar er is ook slechts één ploeg waar twee keer van gewonnen is. Maar één ding staat wel vast, Tjalling drinkt vanavond eentje op de teamprestatie, als altijd.

 

Doelpunten: Henk (5), Marije (3), Jorian (2), Emma, Anne Marie en Mark (allen 1).