Wêz Handich C1 in thriller langs koploper Mid-Fryslân C3

Wêz Handich C1 - Mid-Fryslân C3

Zaterdag 4 maart was een spannende dag voor de C-aspiranten van Wêz Handich. In een seizoen waarin (tot dan toe) acht van de negen wedstrijden waren gewonnen, stond de wedstrijd tegen de enige ploeg waarvan werd verloren op het programma. In december werd er in Grou 6-4 gespeeld tegen de C3 van fusievereniging Mid-Fryslân.

 

Mid-Fryslân begon de wedstrijd met een voorsprong van drie punten, maar ook een voorsprong van twee wedstrijden, op Wêz Handich C1. Na een fanatieke training op de vrijdagavond en voor sommigen een door zenuwen gekwelde nacht was het om 14:00 uur tijd om aan de wedstrijd te beginnen.

 

Toen het startsignaal van scheidsrechter Vincent Nicolai eenmaal was gegeven, was er van die zenuwen echter niets meer te merken. In de eerste aanval schoot Amarins van afstand de 1-0 in de korf. Wat volgde was een doelpuntrijke openingsfase tussen twee ploegen die vol voor de winst gingen. Via doelpunten van Iris (afstand) en nogmaals Amarins (doorloopbal) en twee tegentreffers door de roodzwarten werd de ruststand op 3-2 bepaald. Niet ontzettend veel doelpunten, maar de spanning vergoedde veel voor het in grote getalen aanwezige publiek.

 

Het begin van de tweede helft werd gekenmerkt door een sterke verdediging van beide kanten, aan de Rottevalster kant vielen voornamelijk Marrit en Ilse hierin op. Het was de thuisploeg die de ban brak en er werd voor het eerst een gaatje van twee doelpunten geslagen door een doelpunt van Limke. Dit was blijkbaar een sein voor beide ploegen om het aantal doelpunten op te voeren, binnen een mum van tijd stond het 6-5 (Rensina en Renate voor WH).

 

In deze fase van de wedstrijd leek Mid-Fryslân C3 niet onder de verdedigende druk van de Rottevalsters uit te kunnen komen, maar één goede kans bleek voldoende om weer gelijk te komen. Met nog drie minuten op de klok leek er geen winnaar uit de strijd te komen, maar daar zou snel verandering in komen. Een verdedigende rebound van Silke gaf de thuisploeg nog een laatste kans om er met de winst vandoor te gaan. In een lange aanval, waarin Lieke Marije uitblonk met veel rebounds, was het Limke die de wedstrijd van een meter of zes besliste.  Eindstand: 7-6.

 

Blijdschap bij de thuisploeg, bedroefde gezichten bij de tegenstanders. In de komende twee wedstrijden moet Wêz Handich C1 nog twee punten pakken om er met het kampioenschap vandoor te gaan. Dus iedereen is welkom om ze volgende week naar de winst te juichen in Bolsward waar Westergo C2 op het programma staat (13:30 uur). Tot dan!