DOW/WH A1 veegt de vloer aan met de Waterpoort A1

DOW/WH A1 - De Waterpoort A1

De A1 van DOW/Wêz Handich had nog wat recht te zetten van de vorige ontmoeting met de Snekenaren. Destijds wonnen wij met 9-11, maar het spel was niet om over naar huis te schrijven. Op zaterdag 4 maart ging het een stuk beter met de combinatieploeg. Coaches Anna de Vries en Teun Zuiderveld hadden weer een prachtige opstelling in elkaar geknutseld en die zag er als volgt uit:

 

Aanvalsvak: Mark van der Wijk, Jorn Kloosterman, Marije Nijboer en Riekje Hamstra.

Verdedigingsvak: Henk van der Wijk, Tjalling van der Heide, Emma van Holsteijn en Anne Marie Benedictus.

Bankposities: Teun Zuiderveld, Anna de Vries, Hessel van der Heide, Teije Frits Benedictus, Nynke Bargerbos, Dieuwke Bosma en het Geheime Wapen.

Publieksvak: Anneke Bron, (Shirtsponsor) Klaas Kloosterman, Wobbe van der Wijk en nog een hoop, maar laat dat maar zitten. Bedankt voor jullie aanwezigheid!

 

Tot ieders verbazing begon de wedstrijd zeer goed. Mark van der Wijk scoorde van afstand en ook Marije Nijboer wist de korf te vinden. Het tweede aanvalsvak ging ook lekker: Henk van der Wijk scoorde van een grote en een kleine afstand en zo had de combinatieploeg nog niks van de gasten vernomen. Om nou te zeggen dat zij daarna meer aandrongen, was nou ook niet echt zo. Echter verliepen de aanvallen in het eerste aanvalsvak ook niet goed, dus werd er twintig minuten lang niet gescoord. Jorn Kloosterman maakte aan die doelpuntloze fase een einde met een droge knal van afstand en kort daarna scoorde Marije Nijboer haar tweede middels een doorloopbal: 6-0. Dat was ook de ruststand. Dus de best-verdedigende ploeg van A-JUNIOREN 2E KLASSE B (ZAAL)-competitie bewees haar specialiteit weer eens.

 

Over specialiteiten gesproken: wij zijn aanbeland bij de pauzebespreking van Teun Zuiderveld, die ons feilloos door de doelpuntloze tien minuten geholpen heeft op zoek naar meer goals. De vijftien moest aangetikt worden en verdedigend ging het “wel oké”.

 

De Waterpoort kwam furieus uit de bespreking met de eerste treffer van de namiddag. Anne Marie maakte er 7-1 van en zo kon het verdedigingsvak weer de taken gaan uitvoeren waarvoor zij aanvankelijk stonden opgesteld. Ook Riekje Hamstra tekende aan voor haar treffer, evenals de Waterpoort, waardoor het nu 8-2 stond.

 

Blijkbaar was dat hét teken voor Tjalling van der Heide om een showtje op te voeren. Hij scoorde zowel een vallende, onderhandse omdraaibal met één hand als een doorloopbal (jawel!) om het gaatje op acht te brengen. Het andere vak werd door deze prachtige acties geïnspireerd en Jorn (van afstand) en Mark (strafworp) scoorden beiden hun tweede van de wedstrijd. Henk had nog een rekening vereffend van de vorige wedstrijd in Sneek en die werd ingelost met twee verre afstandsschoten, dit bracht de stand op 14-2. Henks vak had het met het verdedigen voor die dag wel gezien en zo kon De Waterpoort ook nog even aan het doelsaldo werken.

 

Wie had er toen nog niet gescoord? Emma. Maar van afstand is zij iemand die wel vaker scoort, want niet-scoren in zo’n wedstrijd tegen De Waterpoort is iets wat je later stoort. En Tjalling van der Heide, iemand van het “rare soort”, die waarschijnlijk ook weer een kater smoort en scoorde de 16-4 en bracht het gaatje weer op twaalf; zoals het hoort!

 

Doelpunten: Henk (4), Tjalling (3), Mark, Jorn, Marije (2), Emma, Anne Marie en Riekje (1).