Ongeslagen titel blijft behouden voor het derde

LDODK 4 - DOW/WH 3

De shirtjes zitten weer schoon en gefrommeld in de tas, nu het verslag nog. De thuiswedstrijd tegen LDODK 4 werd nipt gewonnen met één doelpunt verschil. Om twintig voor twaalf fluit de arbiter de wedstrijd in.

 

In de eerste twintig minuten neemt LDODK een voorsprong van vijf doelpunten. Met goed spel en afronding scoorden zij over verschillende schijven. Terwijl wij deze week nog wel een training bal gooien kunnen gebruiken. Want verschillende passes verdwenen over de zij- en achterlijn. Na vijftien minuten spelen begonnen wij grip te krijgen op de wedstrijd. Vlak voor rust brengt Hinke Sytske met een strafworp het verschil terug naar één doelpunt.

 

Na de rust is het stuivertje wisselen en nagelbijten. Het meegekomen publiek krijgt waar voor zijn geld. Vanaf de stand 11-11 is het verschil nooit niet groter geweest dan één doelpunt. Net als vorige week wordt de wedstrijd beslist in de laatste minuten. LDODK weet in de laatste minuut eerst de gelijkmaker te scoren (15-15) en vervolgens nog een afstandschot te maken (16-15). Het derde mag nog één keer aanzetten en in de slotseconde schiet Bente ons nog naar een punt (16-16). Of WH/DOW 3 nu één punt heeft verloren of gewonnen laat ik in het midden.

 

Volgende week wordt er thuis tegen OWK 3 gespeeld in de Dúnoardhal, wedstrijd begint om 12:20 uur.