DOW/WH 3 behoudt ongeslagen status!

DOW/WH 3 - Leeuwarden 2

dowwh3-leeuwarden2

In de week dat mascotte Tsjalling van Dijk uit de kast kwam als hoogstwaarschijnlijk nieuwe shirtsponsor van het derde van DOW/Wêz Handich mocht datzelfde team het opnemen tegen hekkensluiter Leeuwarden2.

Van Dijk verklapte tussen neus en lippen door dat dat de te verwachten tekst op het shirt “Luts bv” zal worden, dit als eerbetoon aan Filippus Hoekstra zijn zusje.

 

Het shirt zal evenals het veelgeprezen tricot van Wêz Handich/DOW 1 ontworpen worden door de immer modebewuste Sido Boersma.

 

Sipke van Dijk wist tijdens het succesvolle teamuitje van een week geleden zijn huissleutels te verliezen in hartje Drachten. Foto's van zijn zoekpartij worden binnenkort op dumpert.nl verwacht.

 

De tegenstander op deze zonovergoten herfstige winterdag luisterde naar de naam Leeuwarden 2, dat acteerde in de kleuren van aartsvijand en buurman vv Eastermar. De ontmoeting eerder dit seizoen eindigde in een geflatteerde 14-16 in het voordeel van de blauw/rood/wit/zwarten.

 

Vincent Nicolai alias de lange ouwe, die vandaag Sipke van Dijk verving als aanvoerder, kreeg de leiding over een defensie bestaande uit: voorstopper Pier Jan Boersma, quarterback Bente Hoekstra en Libero Corien van der Velde.

 

De voorhoede kwam onder de bezielende leiding van Hinke Sytske van Dijk – Lok te staan. In de wetenschap dat Lok de avond tevoren tot in de kleine uurtjes op had mogen blijven om de verjaardag van manlief en DOW legende Jouke van Dijk te vieren, zou dit wel eens een hele opgave kunnen blijken te zijn.

De voorhoede bestond verder uit de vingervlugge Jacob Boersma, de wendbare Jacob van den Berg en de werpgrage Lisa Numan.

 

Sipke van Dijk (zoon van Giny), Saroya de Vries(geen zusje van Mark) en Grytsje Koopmans (wel het zusje van Lieuwe) mochten allen op de bank plaatsnemen. Zoals jullie misschien wel weten is het in het korfballen op dit respectabel hoge niveau gebruikelijk dat men dan de hele wedstrijd op datzelfde harde kerkbankje blijft zitten.

Van Dijk zat op die bank omdat hij vergeten was zijn horloge aan de wintertijd aan te passen, de leider was onverbiddelijk en verving de krullenbol voor zichzelf.

sipke danst

 

Dat Saroya de Vries op de bank zat verbaasde vaste toeschouwer Filippus Hoekstra niet, het was precies waar haar kwaliteiten lagen aldus de Eastermarder herder.

Grytsje Koopmans was de rust na enkele zware wedstrijden van harte gegund.

Terwijl haar teamgenoten druk aan het warmlopen waren besloot Saroya de bankzitters van een ontbijtje te voorzien:

 saroya frikandel

Nadat de warming-up bij gebrek aan een voorgaande wedstrijd de 45 minuten aantikte stokte bij menig toeschouwer de adem in de keel: de wedstrijd bleek in goede banen geleid te worden door de kortpittige W. Jongbloed-Spijkstra die deze taak met haar gracieuze manier van fluiten vaak zonder problemen weet te volbrengen, nog een reden voor het aanschouwen van deze wonderpartij!

 

Ondertussen kwamen de muzikanten die de derde helft van de nodige wanklanken zouden voorzien binnendruppelen met hun moeder.

 

Moeders kwam al gauw met het oordeel dat het wel weer de hoogste tijd was voor een buitenwedstrijd. Niemand van de aanwezigen had echter de noppen meegenomen en zo floot om 13:20 uur precies juffrouw W. op haar fluit voor de start van de wedstrijd van de dag in de Dúnoardhal te Houtigehage.

 

Het zou niet lang duren voordat W. gedecideerd naar de korf wees om aan te geven dat voorhoedespeelster Hinke Sytske een strafworp mocht nemen. HS wierp de bal met overtuiging bovenhands ringloos door de mand: 1-0!

 

Nadat vervolgens Lisa Numan met een ferme gooi van afstand de tussenstand verdubbelde, was het voor het eerst die middag tijd voor een vakwissel.

 

Nadat Jappie en Corien ook van afstand raak hadden geschoten en er één Leeuwarder treffer te noteren viel, bleef het lange tijd stil in de zaal. Tsjalling van Dijk kon zich tot de 20e minuut inhouden maar begon toen toch echt te mopperen over het gebrek aan doelpunten. De net aangeschoven Siska Weidenaar liep op haar beurt weer te eamelen over het feit dat ze entree had moeten betalen voor de derde helft, terwijl ze alleen voor de eerste twee helften van deze wedstrijd kwam. Het gekibbel over wie het nou het zwaarst had deze middag werd een halt toegeroepen doordat het de hoogste tijd was voor de heer van Dijk zijn dagelijkse sigaretje. In de tussentijd kwamen de Leeuwarders middels een strafworp terug tot 4-2.

 

Voordat het echter echt spannend dreigde te worden stelde Bente Hoekstra, die naast een uitstekende verdediger ook over een ijzersterke rechterhand bleek te beschikken, middels twee uitstekende worpen van respectabele afstand orde op zaken. Toen vervolgens zelfs Jacob Boermans doel wist te treffen gleed de nodige spanning van de tribune af.

 

Tussen de bedrijven door voorzag de met een fluwelen stem coachende Corien van der Velde haar vakgenoten, na een sublieme achterwaartse interceptie van haarzelf, van een welgemeende low-five.

 

Hierna zouden Hinke Sytske en de tegenstander van Jacob Boer nog een doelpuntje meepakken en toen was het alweer tijd voor een kopje thee, dit werd gedaan onder het genot van een 8-3 voorsprong.

 

Nadat de rust door modekoning Sido Boersma was benut om op de tribune plaats te nemen en door de aanwezige spelers van Houtigehage om een klein patatje te nuttigen en hier en daar een grapje en een grolletje te doen was het zomaar weer tijd voor de tweede helft van de onbetwiste hoofdwedstrijd van dit weekend.

In het na-programma van deze wedstrijd zou Wêz Handich/DOW 1 het opnemen tegen de volledige cast van Oh Oh Cherso, onder muzikale begeleiding van de gebroeders Veenstra, die beiden evenals Sipke van Dijk de beschikking hebben over een verse bos krullen.

 

De gasten kwamen duidelijk beter uit de kleedkamer dan de thuisploeg. Na wat schutteren van de thuisploeg op momenten dat dat beter niet kon, stond het zomaar ineens 8-6..

 

Zich terdege bewust van de neerwaartse spiraal waar hun helden zich in bevonden begonnen Sido Boersma, Tsjalling van Dijk en Filippus Hoekstra de leeftijd van leider Vincent te bespreken, die zou toch ook wel gauw richting de 40 lopen, filosofeerde Sido, Filippus durfde zijn oordeel niet te delen en wist zich uit deze benarde situatie te redden door de van de bank gesprongen Sipke van Dijk hartstochtelijk toe te zingen.

 

Nadat van Dijk zo'n twaalf minuten warm had gelopen mocht hij binnen de lijnen komen voor de moegestreden Jacob van den Berg, die de gehele wedstrijd een hele kluif had gehad aan zijn ietwat te fanatieke tegenstander.

 

Nadat Vincent en Pier Jan op uiteenlopende manieren hadden weten de scoren en de stand dus naar 10-6 hadden getild was het de hoogste tijd voor het nodige rumoer in de zaal. De thuisploeg kreeg een strafworp toegekend waar de tegenstander het allesbehalve mee eens was, één van de mannen was zo fanatiek aan het protesteren dat de watten hem uit de neusgaten vlogen. Nadat de rust enigszins was wedergekeerd gooide Hinke Sytske maar weer eens raak, ditmaal onderhands.

 

Van Dijk wist tussen neus en lippen door de nodige opgelegde kansen te missen, de druk van het verslag schrijven of het verslapen kon hier wel eens de boosdoener zijn. Omdat de zege nu toch wel erg dichtbij was durfde Michiel Veenstra het wel aan, hij begon de luidspreker vast op te stellen. Aan de hand daarvan zou hij in combinatie met een microfoon het na-programma proberen op te fleuren.

 

Jacob en Pier Jan gooiden beide nog met het nodige gemak van afstand raak waarna het slotakkoord voor de hoofdstedelingen was, zij bepaalden de eindstand op 13-8.

 

Zo blijven de dames en heren van het met afstand meest toonaangevende team van Wêz Handich/DOW ook na acht wedstrijden gespeeld te hebben ongeslagen in de reserve derde klasse B! Een prestatie om Jo tegen te zeggen!

 

Achteraf deed blijken dat Lisa Numan de gehele wedstrijd een 15-jarige aspirant als tegenstandster had gehad. Verder werd er met onbegrip en afschuw gesproken over de afwezigheid van Gerry en Henk Sjoerd, die het nodig hadden gevonden hun wintersport precies in dit weekend  te plannen en niet in een vrij weekend.

 

Jan Zeinstra wees na de wedstrijd de foutloos spelende Corien van der Velde aan als Woman of the Match.

 

Volgende week wacht de altijd lastige uitwedstrijd tegen Olympia 2, uw steun zal van harte welkom zijn in de sportzaal te Buitenpost.

 

Oant Sjen!