Derde plek lijkt hoogst haalbare voor DOW/WH A1

Harich A1 - DOW/WH A1

Wedstrijden tussen de combijunioren van DOW en Wêz Handich en Harich A1 lijken de meest onvoorspelbare korfbalwedstrijden van de competitie te zijn. Nadat er op het veld werd gewonnen met 23-6, kwam er begin dit zaalseizoen een bloedstollend spannende wedstrijd met 14-13 als einduitslag. Ditmaal was het de beurt aan Harich A1 om de punten te pakken, in een niet zo spannende wedstrijd won de thuisploeg met 18-12.

 

De slechte beginfase van DOW/Wêz Handich (binnen het team bekend als ‘ons eerste kwartiertje’) leek in de afgelopen twee wedstrijden te zijn weggeëbd, maar het fenomeen was wedergekeerd in de Trime in Balk. Na het startsignaal van de sterk fluitende H. Meulman werd het zwakste begin van het korfbaljaar tentoongesteld door de bijna-volwassenen uit Rottevalle en Eastermar. Na zo’n tien minuten spelen had de thuisploeg het eerste gat al geslagen en zo stond er 6-1 op het scorebord. Hierna werden de in het blauwe-tenue-gehulde spelers en speelsters eindelijk wakker. Via doelpunten van Henk van der Wijk, Emma van Holsteijn en Jorian Kamp werd er iets teruggedaan. Harich verlaagde het tempo waarin de treffers vielen wel, maar gingen gewoon door met scoren. De stand waarbij de deelnemers van de wedstrijd de kleedkamers opzochten was dan ook 10-4.

 

Wat er in de kleedkamer werd gezegd  is niet meegekregen door de verslagschrijver. De sfeer op de vijfkoppige bank van de uitploeg zat er namelijk wel aardig in. Jurjen Rienk de Jong (beter bekend als Fedde en/of Durk) wist niet zo goed hoe hij nou moest warmlopen en zorgde daarmee voor lachende gezichten.

 

De tweede helft was veel meer een wedstrijd dan de voorgaande helft ooit zou worden. De Eastermar/Rottevalle-combinatie vocht voor wat ze waard was, maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg om de punten mee naar huis te nemen. We kwamen terug tot een gaatje van twee doordat Marije Nijboer een doorloopbal scoorde en direct daarna nog een strafworp meekreeg, welke Jorian Kamp benutte (4/4 stippen gingen erin).  Riekje Hamstra gaf de DOW/WH-supporters extra hoop, van afstand werd het 10-7. De hierop volgende twee aanvallen van de wedstrijden bleken het keerpunt te zijn. In de aanval van DOW/WH draaide een schot van verre afstand van Emma van Holsteijn uit de korf, waarna de geel blauwen het gat wel wisten te vinden.  Na deze 11-7 wist Harich A1 nog zeven doelpunten te produceren, terwijl de dhr. Kamp de enige was die de korf wist te vinden voor de uitploeg, hij maakte er nog vijf.

 

Dit bracht de einduitslag op 18-12 in het voordeel van de tegenstander. Hierdoor wordt het gat met de nummers één en twee alleen maar groter en lijkt de derde plaats in de zaal het hoogst haalbare voor de combinatieploeg. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Heerenveen A2 in Burgum om 13:30 uur, tot dan!

 

Doelpunten: Jorian Kamp (7), Henk van der Wijk (2), Emma van Holsteijn, Marije Nijboer en Riekje Hamstra (allen 1)