Wêz Handich/DOW trekt aan het langste eind

WH/DOW 1 - ALO 1

Op zondag 15 januari 2017 stond voor Wêz Handich/ DOW de return tegen ALO op het programma. De eerdere ontmoeting in Den Haag resulteerde in een relatief eenvoudige zege voor de Friezen (18-22). Ditmaal werd er opnieuw gewonnen maar beduidend minder eenvoudig dan tijdens de eerdere ontmoeting.

Om half drie werd het startsignaal gegeven door scheidsrechter H. Jonkers, vanaf de eerste minuut was duidelijk dat ALO niet gekomen was om puntverlies te lijden. In de beginfase was ALO de bovenliggende partij. Met name de dames van ALO wisten handig gebruik te maken van de afvallende schoten die in eerste instantie geen doel troffen. Zo kon het zijn dat Wêz Handich/ DOW binnen 15 minuten tegen een 6-8 achterstand aankeek. Op dit moment waren het de dode spelmomenten die Wêz Handich/ DOW in de race wisten te houden. Ook verdedigend had ALO de organisatie prima voor elkaar waardoor Wêz Handich/ DOW het gat van twee punten maar niet wist te dichten.

 

Na rust wist Wêz Handich/ DOW haar aanvalsspel anders in te richten waardoor er meer rebound duels werden gewonnen. Hierdoor wist de ploeg van Ferwerda Beveiliging de bal langer in bezit te houden. Het gat van twee punten was weliswaar klein maar leek keer op keer onoverbrugbaar doordat ALO continu een antwoord had op de doelpunten aan de zijde van Wêz Handich/ DOW.

Wilde Wêz Handich / DOW de punten in eigen huis houden, dan zou er meer strijdlust getoond moeten worden. Dit werd dan ook gedaan. Wêz Handich/ DOW wist nu snel in te breken op de aanvallen van ALO, hierdoor werd het gat van twee doelpunten in een kort tijdsbestek gedicht. In de slotfase was het Wêz Handich/ DOW die de wedstrijd naar zich toe wist te trekken en uiteindelijk wist te beslissen in een 25-22 zege. Met deze overwinning, staat het vorig jaar gepromoveerde Wêz Handich/ DOW, op een gedeelde derde plaats in de eerste klasse.

Volgende week spelen zowel het tweede als het eerste team van Wêz Handich/ DOW uit tegen Kios te Ruinerwold om respectievelijk 14:30 uur en 15:45 uur.