DOW/WH 4: Wanneer de oliebollen en kerstrollades goed vallen…

WSS 5 - DOW/WH 4

 

Na een periode van, in de meeste gevallen, veel eten en weinig tot geen training stond er op 8 januari de eerste zaalwedstrijd van 2017 op het programma. Tegenstander was WSS uit Oude Pekela. Een team die het vooral van ervaring moet hebben gezien de gemiddelde leeftijd van dat team in vergelijking met ons jeugdig 4de. Maar dat we daarom de tegenstander niet moeten onderschatten is zeker.

 

In een andere opstelling dan gebruikelijk werd om 10:45 uur werd het fluitsignaal geluid. Tijd om te laten zien dat het vroege vertrek ons geen parten zou spelen. De Nederlandse liederen in de auto werden voluit meegezongen, waar bij een andere auto de gesprekken zo boeiend waren, dat zelfs Sido vergat waar het gaspedaal zat. Van de derde auto zijn geen gegevens bekend. Duidelijk mag zijn: Het vierde is er klaar voor!

 

DOW/Wêz Handich 4 kwam dus ook sterk uit de startblokken. Het vroege opstaan had ons blijkbaar goed gedaan en alle oliebollen en kerstrollades speelden ons nog geen parten. Hongerig gingen we jagen naar de doelpunten en op zoek naar de mogelijkheid om snel een gat te gaan met de tegenpartij. Zo geschiedde het ook, maar wellicht dat dit gat te snel ontstond. Na ongeveer vijftien à twintig minuten spelen stond het 1-7 voor de uitploeg. Wat er toen gebeurde, durf ik geen uitspraken over te doen. Wellicht een nieuwjaarsborrel teveel en te vroeg nadorst? Feit is dat we in ieder geval toe waren aan een pauze. Want nadat de eerste dertig minuten gespeeld waren, gaf het scorebord een tussenstand aan van 6-10.

 

Het pauzepraatje kon daarom ook kort gehouden worden. Gewoon goed blijven spelen en niet inzakken. Doelstelling was om er in de tweede helft nog minstens tien bij te scoren.

 

Ook de tweede helft ging voortvarend van start. Pieter en Sido wisten de korf snel te vinden en het verschil uit te breiden naar zes doelpunten. Daarna ging het een tijdje gelijk op, waarna we besloten dat het tijd was om extra druk op de tegenstander uit te oefenen. Deze sprint leverde ons een stand op van 9-18, met nog zo’n vijf minuten te spelen. Hierna was de tank leeg, waardoor WSS nog tweemaal wist te scoren. Met een eindstand van 11-18 werden vervolgens verdiend de douches opgezocht. Hopelijk valt deze overwinning niet te danken aan de kerstrollades en oliebollen, zodat we de volgende wedstrijd niet te afgetraind en fit zijn voor OKO/BIES. Een oude bekende waarbij elke wedstrijd weer op de laatste minuten en de langste adem aankomt.