DOW/WH A1 ‘mei net mopperje’

 

Het Nederlandse korfbalteam wint altijd, het nieuwe jaar begint op 1 januari en het gras is altijd groener bij de buren. Sommige dingen veranderen gewoon niet. Er is echter één ding waarvan wij wel hopen dat het verandert, en dat is de slechte start van de plaatselijke A1 bij elke competitiewedstrijd. Tegen De Pein werd het 0-3, tegen Harich 0-4 en dat werd dit weekend tegen Heerenveen A2 opgevolgd met een 1-4 start.

 

Zaterdag 25 november begonnen in het aanvalsvak Henk, Jorn, Nynke en Marije, de verdedigende taak werd in de handen van Jorian, Tjalling, Annemarie en Riekje gelegd. Ineke, Emma en Teije Frits waren de wissels en Mark werd nog aan de zijlijn gehouden door een blessure. Voor de wedstrijd vertelden trainers/coaches Teun en Anna al dat we nu een keer scherp moesten beginnen aan de wedstrijd, maar u heeft al gelezen dat daar niks van terecht is gekomen. Gelukkig zijn we er wel aan gewend dat de doelpunten vanzelf komen en zo stonden we door doelpunten van vier verschillende spelers al gauw weer met 4-7 voor. Heerenveen liet de kop nog niet hangen en kwam terug tot 7-8 bij rust.

 

De verslagschrijver was tijdens de pauze lekker een balletje aan het gooien met de spelers van Elburg 2, dus wat er in de rust precies gezegd is, kan niet naar buiten worden gebracht. Maar het moet uitermate goed advies zijn geweest, want de Rottevalle/Eastermar-combinatie kwam beter uit de kleedkamers. Via Marije en Jorian stond de marge na 35 minuten op drie. Hierna brak echter een fase aan die veel weghad van het eerste kwartier, de thuisploeg kwam terug tot 10-10. Via een strafworp kwam DOW/WH weer op de kleinst mogelijke voorsprong en verdedigend stond het ook weer beter, aangezien Annemarie haar dame uit stilstand blokte. De luidruchtige coach van de tegenstander was het niet eens met het besluit van de scheidsrechter en besloot maar een aantal korfbalclichés te roepen. De leider van de wedstrijd besloot hierbij zijn fluitje neer- en de wedstrijd stil- te leggen. Een beslissing waar wij volledig achter stonden, gezien de voorsprong. Na een aantal minuten werd de wedstrijd hervat en beslisten we het door nog driemaal te scoren. Hoogtepuntje hierbij was een fade-away van Jorian. De wedstrijd werd gefilmd dus we hopen dat Heerenveen A2 deze beelden opstuurt naar NLKorfbal. Eindstand 10-14.

 

Om de titel te verklaren, vorige week heeft Binne Kramer een prachtig verslag van onze wedstrijd tegen Harich geschreven en daarin kwam coach Teun Zuiderveld met een erg memorabele uitspraak.

 

Doelpunten: Jorian (5), Henk (3), Marije (2), Jorn (2), Tjalling (1), Riekje (1)