OWK 1 – Wêz-Handich/DOW 1

 

De selectie van de combinatie Wêz Handich en DOW reisde af naar het Groningse land voor de wedstrijd tegen OWK. Het tweede speelde een prima wedstrijd, maar wist dit helaas net niet om te zetten in een overwinning. Dit zal ook het geval zijn bij het eerste deze middag.

 

De start van het eerste van Wêz Handich/DOW was goed. De scorende spelers van OWK werden aardig aan banden gelegen. Ondanks dat het aanvallend soms nog moeizaam was, werd de korf op belangrijke momenten gevonden. Wêz Handich/DOW miste echter te veel opgelegde kansen om het verschil te maken. Zo werd de eerste helft een gelijk opgaande strijd. Net voor de rust zette Wêz Handich/DOW de score weer in evenwicht.

Na de thee bleek OWK de bakens verzet te hebben om daardoor de scorende spelers beter in positie te krijgen. Ook Wêz Handich/DOW paste het spel aan door twee wissels in te brengen. In het begin van de tweede helft wist OWK een klein gaatje te slaan, maar naar mate de wedstrijd vorderde kwam Wêz Handich/DOW dichterbij en had zelf de gelijkmaker in handen, maar helaas werd deze kans gemist. Dit was ook de ommekeer in de wedstrijd. OWK wist enkele kansen goed af te ronden en de wedstrijd naar zich toe te trekken en te winnen met 18-14.

Volgende week speelt de Ferwerda formatie thuis tegen Synergo uit Utrecht. Vooraf aan de wedstrijd van het tweede wordt het nieuwe tenue gepresenteerd.