Korfballen over de grens

 

Vandaag stond Hoogkerk 3 op de korfbalplanning. Ongekend maar iedereen was er op tijd, dus konden ook op de afgesproken tijd vertrekken. Daar aangekomen eerst een bakje thee/koffie in de zon, want deze is er nog steeds. Het zou net als vorige keer warm worden om te spelen, dit bleek al in de eerste helft. Eén van onze dames werd bevangen door de hitte en moest na proberen toch het veld verlaten om de schaduw op te zoeken. Ik kan u vertellen alles gaat gelukkig weer goed. Maandagochtend kon zij weer deelnemen aan een vroeg geplande vergadering.

Er werd in de eerste helft veel gescoord, helaas vooral door de tegenpartij. Zij deden nu waar wij meestal goed in zijn. Als reden kan ik alleen maar bedenken dat wij allemaal een beetje last hadden van de hitte en daardoor niet tot de prestaties kwamen die we van elkaar gewend zijn. Na bijna 25 minuten te hebben gespeeld trof het noodlot ons weer, nu één van onze flexibele heren. Hij bleek nu net iets minder flexibel en door het wild inkomen van zijn heer werd hij helaas hard getroffen en zag hij meer sterretjes dan korfbalballen, ook hij verliet ons na één helft. Ook hij heeft laten weten dat alles weer on orde is. Wat opviel is dat deze zelfde heer ook in staat was om een dame van ons tot een vocabulaire escalatie te brengen door ook haar omver te stoten, dit had gelukkig minder gevolgen.

Na een oppepper van Sipke gingen we met frisse moed de tweede helft tegemoet. Het had geholpen we openden gelijk de score. Zij scoorden iets minder wij iets meer, het mocht alleen helaas niet meer baten.

Met 21-14 in het voordeel van Hoogkerk 3 moesten wij ons meerdere erkennen.

Tot slot, goede resultaten worden vaak verkregen door teambuilding zo nu en dan. Bij teambuilding denk ik aan bijvoorbeeld aan vaker het gezamenlijk het glas heffen om zo vaker tot betere strategieën te komen. Teamgenoten ik kom hier nog op terug. Des al niet te min zat de sfeer er goed in en dat is net zo belangrijk als winnen.

Tot woensdag 28 september, dan spelen wij thuis (Eastermar) tegen TFS 2.