KZ Danaïden1 – Wêz-Handich / DOW1

 

Op zondag 11 september stond de wedstrijd KZ Danaïden 1 tegen Wêz-Handich/DOW 1 op het op het programma. De wedstijd werd gespeeld in Leiden, dit was voor de Rottevalsters/Oostermeerders een verre uitwedstrijd. Zodoende werd zowel het eerste als het tweede team van Wêz-Handich-DOW vervoerd in mini-busjes. Deze werden gesponsord door Harry Pit en een aantal trouwe supporters.

 

In de beginfase ging Wêz-Handich/DOW stroef van start. Door het snelle spel van KZ Danaïden keken de Friezen al snel tegen een achterstand van 8-4. Dat was dan ook het moment om het eigen spel te hervatten en verdedigend slimmer neer te zetten. De Wêz-Handichers/DOW’ers kregen grip op de wedstrijd en wisten net voor rust de stand gelijk te trekken naar 8-8.

 

De tweede helft begon voortvarend voor Wêz-Handich/DOW, in een tijdsbestek van 15 minuten wist Wêz-Handich/DOW uit te lopen naar een relatief comfortabele voorsprong van vier doelpunten (9-13). In de resterende verloop van de wedstrijd wist Wêz-Handich/DOW makkelijk te scoren, voor KZ Danaïden waren de doelpunten schaars. De eindstand werd uiteindelijk 12-20, een terechte overwinning voor Wêz-Handich- DOW.

 

Volgende week, 18 september, speelt Wêz-Handich- DOW om 14:30 in Sportpark de Vonk te Heerhugowaard tegen Apollo (H).