Voorbereiding A-Selectie

 

In de voorbereiding speelde Wêz Handich/DOW A1 (verder aangeduid met ‘A-selectie’) tegen OKO en de Wâlden. Ook deed het mee aan het Quick-toernooi; in dit verslag wordt beschreven hoe dat verliep.

 

Eerste minuten tegen OKO

Na een tweetal trainingen was OKO – een combinatie van hun A2, A3 en B1 – de eerste tegenstander voor de A-selectie. Wij speelden met een team wat vorig jaar nog uitkwam voor de A1, B1 en B2, dus dat was wel even wennen. Ook misten wij een aantal spelers door GamesCon (indien u vragen heeft over het desbetreffende E-sportevenement, kunt u terecht bij Goaitzen Zuiderveld). Na zo’n 20 minuten kende iedereen de namen een beetje van de nieuwe medespelers en toen kwam de wedstrijd ook wat meer los. Moniek zette met een strafworp de eerste treffer op het scorebord.

 

Quick-Series tegen Quick, De Pein, De Flamingo’s en Drachten

Quick

Na een furieuze start van Quick A1 stond het al 3-0 voor de organiserende vereniging, ondanks dat er ook nog twee treffers van Quick werden afgekeurd wegens het schieten in de verdedigde positie. Met een 3-1 achterstand werden een aantal wissels doorgevoerd en daarna ging het een stuk beter. Hierbij dient de verslagschrijver, volgens het broertje van de verslagschrijver, aan te geven dat de verslagschrijver zelf naar de kant ging en het broertje van de verslagschrijver het veld betrad (deze ingewikkelde taalconstructie is gebruikt om de anonimiteit van de verslagschrijver te waarborgen). Uiteindelijk werd het 6-3 voor ons en hadden we een prima start op het Quick-toernooi.

 

De Pein

In de tweede wedstrijd stond, met De Pein A1, een ploeg op het programma die we in de competitie weer gaan treffen, dus was winst een vereiste om de eerste mentale tik van het seizoen alvast uit te delen. Na wederom een stroeve start en weinig doelpunten, was het De Pein die het initiatief in handen kreeg met een drie doelpunten tegen twee van ons. Om het verhaal lekker kort te houden, we wonnen met 4-3. Bêst genôch!

 

Flamingo’s

Met de Flamingo’s troffen we een rivaal uit het verleden veldseizoen van de A1 van vorig jaar; wij waren de enige ploeg die hen een punt kon afsnoepen, dus ze waren gebrand om het ons betaald te zetten. Na weer een briljante start, keken we tegen een 4-0 achterstand aan. De A-selectie herpakte zich en knokte zich terug tot 4-2, maar de Flamingo’s wisten het weer op vier verschil te brengen op basis van het surplus aan kwaliteit dat in Buitenpost rondloopt: 6-2. Al met al geen schande, maar het had beter kunnen gaan.

 

Drachten

Tegen Drachten A3 – een rivaal van de vorige B’s van Wêz Handich – kwam de A-selectie goed uit de startblokken met twee fraaie treffers van afstand. Op een gegeven moment geloofden we ook wel, zeker ook omdat het kwaliteitsverschil dermate groot was, dat het geen reden tot inspiratie gaf. De vierde wedstrijd was er een te veel van het goede, maar werd uiteindelijk winnend afgesloten met 4-3.

 

Laatste test tegen De Wâlden

Met De Wâlden A1 is een zeer pittige tegenstander uit de eerste klasse naar Eastermar gehaald om te kijken wie het niveau en het tempo wel een niet aankan tegen een tegenstander van formaat. Na de 1-0 van Ineke Zandstra leek het een erg spannende wedstrijd te gaan worden. Niks was minder waar. De Wâlden ging een paar niveautjes beter spelen en vanuit een drie-éénspelsysteem, met veel diagonale passes, werd de ene na de andere goede aanval opgezet en werd de score uitgebouwd naar 1-11 in de rust. Nadat De Wâlden wat gas terugnam in het vierde kwart van de wedstrijd, kon de A-selectie middels strafworpen van Moniek Heddema en Henk van der Wijk de pijn nog iets verzachten. De eindstand was uiteindelijk met 3-19 geflatteerd, maar we kunnen ook niet zeggen dat we wél iets in te brengen hadden.

Als conclusie is de voorbereiding met een 3-19 nederlaag lastig ‘goed’ te noemen, maar met een overwinning op De Pein was een belangrijke tik uitgedeeld. Gematigd goed is waarschijnlijk de beste bestempeling.