DOW/Wêz Handich A1 pakt overtuigend eerste punten

 

Daar was hij dan, de allereerste officiële wedstrijd voor de nieuwe combinatiejunioren van DOW en Wêz Handich. Na een aantal voorbereidende trainingen en wedstrijden was het nu klaar voor het echte werk. Op zaterdag 3 september was OKO/BIES A2 de eerste tegenstander, de wedstrijd werd gespeeld in Opende, dus we waren het voorprogramma van de plaatselijke A1. Onze coaches Anna de Vries en Teun Zuiderveld zijn de afgelopen weken druk aan het selecteren geweest om een zo sterk mogelijk team mee te kunnen nemen naar Opende. In het eerste aanvallende vak stonden Tjalling van der Heide, Mark van der Wijk, Marije Nijboer en Nynke Bargerbos, de eerste verdediging bestond uit Jorian Kamp, Henk van der Wijk, Emma van Holsteijn en Ineke Zandstra. Jorn Kloosterman en Annemarie Benedictus namen plaats in de dug-out en Riekje Hamstra werd door een vervelende blessure aan de kant gehouden.

De wedstrijd begon goed voor de Rottevalle/Eastermar-combinatie, een vrije bal zorgde ervoor dat de eerste voorsprong gepakt werd, OKO liet zich echter niet zomaar aan de kant zetten en kwam al vlug met de gelijkmaker. Hierna nam DOW/WH A1 al snel het initiatief in de wedstrijd, de aanvallen waren nog niet altijd even vlekkeloos en verdedigend kan de communicatie wel wat beter, maar het was duidelijk dat de combiploeg de beste op het veld was. Middels een ware "buzzerbeater" (goal tijdens de allerlaatste seconde) van Henk van der Wijk werd de ruststand op 3-8 bepaald.

Onder het genot van een wel erg zoete limonade luisterden we naar de tactische aanwijzingen van de coaches, conclusie was dat het spel nog niet erg goed was, maar dat het resultaat er wel zou komen. Ook tijdens het tweede bedrijf was het duidelijk dat de punten mee terug zouden gaan naar Rottevalle en Eastermar, er werden mooie aanvallen gespeeld en een degelijk aantal doelpunten gemaakt. Beide reserves kwamen nog in het veld voor Jorian Kamp en Nynke Bargerbos en zo werd de wedstrijd uitgespeeld. Eindstand: 8-16. Volgende week spelen we om 14:30 uur in Eastermar op Sportpark de Burgerkamp waar we medekoploper Kinea A1 zullen treffen.

Na de wedstrijd konden we genieten van de eerste wedstrijd van voormalig DOW’er Anne Zuiderveld in het shirt van OKO en zagen we dat ook zijn ploeg met de winst aan de haal ging.

Doelpunten: Marije Nijboer (4), Henk van der Wijk (4), Emma van Holsteijn (2), Jorian Kamp (2), Mark van der Wijk (2), Nynke Bargerbos en Ineke Zandstra.